Novak Djokovic, în semifinale la Australian Open

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul 5 mondial, s-a calificat în semifinalele Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, învingându-l în trei seturi, 6-1, 6-2, 6-4, pe rusul Andrei Rublev (nr. 6), într-o partidă disputată miercuri

Djokovic (35 ani), care a cucerit de nouă ori până acum trofeul la competiţia de la antipozi (un record), a jucat şi de această dată cu un bandaj la piciorul stâng, în urma unei probleme musculare care i-a perturbat jocul în primele sale trei meciuri de la Melbourne Park, dar care nu a mai părut să-l afecteze începând cu sfertul de finală câştigat în faţa australianului Alex de Minaur, pe care l-a învins tot în trei seturi.

Sârbul îl va înfrunta în penultimul act pe americanul Tommy Paul care a trecut la rândul său miercuri în sferturile de finală, cu 7-6 (8/6), 6-3 5-7, 6-4, de compatriotul său Ben Shelton.

Djokovic luptă la Melbourne pentru câştigarea celui de-al 22-lea său titlu de Mare Şlem, care i-ar permite să egaleze recordul rivalului său spaniol Rafael Nadal.

Vezi si:  Novak Djokovic, primele declaratii dupa victoria istorica de la Australian Open

Dacă va câştiga a zecea sa coroană la Australian Open, Novak Djokovic va reveni în fotoliul de lider al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat anterior timp de 373 de săptămâni (record absolut).

În cealaltă semifinală se vor înfrunta grecul Stefanos Tsisipas (locul 4 mondial) şi rusul Karen Hacianov (20 ATP). Cei doi şi-au asigurat prezenţa în penultimul act încă de marţi, când Tsitsipas l-a învins cu 6-3, 7-6 (7/2), 6-4 pe cehul Jiri Lehecka, în timp ce Hacianov a profitat de abandonul adversarului său din sferturi, americanul Sebastian Korda, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii drepte, la scorul de 7-6 (7/5), 6-3, 3-0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *