David Popovici și Simona Radiș, desemnați sportivii anului 2022

Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial şi european de seniori la 100 şi 200 m liber, şi canotoarea Simona Radiş, la rândul ei dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1, au fost desemnaţi sportivul şi sportiva anului 2022 în cadrul galei organizate, joi seara, de Ministerul Sportului la Opera Naţională din Bucureşti.

În cadrul evenimentului au fost acordate trofee la 14 categorii, pe baza rezultatelor obţinute de sportivi pe parcursul anului 2022. Selecţiile la cele 14 categorii şi desemnarea câştigătorilor au fost realizate de partenerul Ministerului Sportului la acest eveniment, Asociaţia Presei Sportive din România.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat că sportul românesc îi celebrează în familie pe cei care au obţinut cele mai importante rezultate în anul 2022.

„Astăzi este sărbătoarea sportului şi mă bucur că putem sărbători în familie. Marea familie a sportului românesc. Gala Sportivul Anului a reuşit ceva inedit, a strâns laolaltă pentru prima dată toţi reprezentanţii sportului, campioni olimpici şi nume mari, foşti, actuali şi viitori campioni. Sper din toată inima ca această gală să devină o tradiţie. Astăzi această mare familie îşi celebrează campionii, acei sportivi care au pus numele României pe harta marilor performanţe. În spatele unei medalii sau a unui titlu este multă muncă, iar cei prezenţi aici sigur ştiu asta. Anul trecut a fost unul cu multe rezultate bune, felicitări tuturor care au muncit la realizarea lor. Însă voi toţi sunteţi campioni şi să nu lăsaţi niciodată să vi se spună contrariul. Eu personal şi Ministerul Sportului suntem extrem de mândri de voi. Vrem să ştiţi că vă puteţi baza pe noi, pentru că meritaţi tot ceea ce este mai bun. Am vrea astăzi să acordăm premii tuturor, dar ca în orice competiţie am fost nevoiţi să alegem. Îi felicit pe toţi câştigătorii şi să vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut şi continuaţi să faceţi pentru sportul românesc”, a spus ministrul.

Vezi si:  Ecologistii perturba campionatul mondial de snooker

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a subliniat în cadrul evenimentului că rezultatele din 2022 trebuie confirmate şi în 2023 pentru a avea cât mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *