Tentative de phishing : atentie la ce mailuri primiti in numele Postei Romane !

Sute de persoane au primit mesaje e-mail sau SMS-uri de pe o adresa care contine numele Postei Romane, dar e vorba de un fals.

De regula, mesajul e-mail suna asa: “Draga client, Ne pare rau sa va anuntam ca livrarea coletului dumneavoastra este in așteptare, iar acest lucru se datoreaza unor costuri suplimentare. Va rugam sa completati urmatoarea suma: 8,20 LEI. In caz contrar, vom continua cu o expeditie de retur. Data estimata de livrare este vineri, 27 ianuarie 2023 Costuri suplimentare: Taxe impuse de vama. Pentru mai multe servicii, gasiti urmarirea expedierii dvs. facand clic aici. Va multumim pentru ințelegere Posta Romana la dispozitia dumneavoastra.”

Atentie ! Evident ca nu e vorba despre un mesaj de la Posta Romana. Daca primiti un asemenea mesaj pe mail sau pe SMS, trebuie sa-l stergeti imediat. Si NU faceti click acolo unde indica hackerii. V-ati putea trezi pe un site care pare inactiv, dar care poate infecta calculatorul/dispozitivul dvs. In unele cazuri, acolo unde scrie “click aici”, se deschide o pagina care va cere detaliile bancare pentru a achita “diferenta rezultata din taxele vamale”. Evident, o pagina a hackerilor, pentru a va afla parola si contul bancar si pentru a va trage banii din cont.

Vezi si:  Ziua Culturii Naționale - 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Escrocii opereaza acum cu sume mici, cum e in emailul din foto – cu suma 8,20 RON, astfel incat destinatarul sa nu aiba vreo suspiciune.

Posta Romana a lansat avertismente inca din octombrie anul trecut

In octombrie 2022, un comunicat de presa al Postei Romane atragea atentia asupra unei noi tentative de frauda electronica. Multi clienti primeau SMS-uri care ii indemnau sa isi scrie datele cardului bancar, cu scopul de a plati taxe vamale pentru colete expediate.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *