A venit iarna: mobilizare in toata tara

Autoritatile sustin ca sunt pregatite pentru situatiile in care ninsorile si vantul vor ridica probleme mari. La nivelul intregii tari, mii de utilaje si zeci de mii de echipe de interventie ar fi gata sa actioneze. Cel putin asa sustin autoritatile.

In Bucuresti, toate sectoarele au anuntat ca sunt pregatite de interventie. In sectorul 2, 12 utilaje ale operatorului de salubritate si echipele mobile au iesit pe teren pentru a curata carosabilul si a asigura buna circulatie a autovehiculelor si a pietonilor.

Reprezentantii Primariei Sectorului 2 au scris, pe Facebook, ca 265 de angajati de la salubritate sunt pe strada pentru a curata manual trotuarele si spatiile din statiile STB), din dreptul scolilor, spitalelor si de la trecerile de pietoni.

In sectorul 3 sunt gata sa ia startul 92 de utilaje de deszapezire, iar pe timpul noptii echipele sunt formate din 40 de oameni, iar pe timpul zilei, in total 200 de angajati pot iesi in strada in orice moment. De asemenea, pentru deszapezire sunt pregatite 3.750 de tone de sare.

Vezi si:  Mașinile fraților Tate au fost confiscate

Braila

Mai multe drumuri din judetul Brăila sunt partial impracticabile din cauza caderilor de zapada, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brăila.  Pe drumurile judetene din vestul si nord-vestul judetului se actionează cu 9 utilaje cu lama si sărăriţă, utilaje aflate sub contract cu Consiliul Judeţean Brăila.  Pe DN 2B este zapada cu gheata si se circula pe un singur sens.

Buzau

Traficul rutier a fost complet blocat pe DJ 203, iar pe DN 22, spre judetul Buzău, circulatia este inchisa, dupa ce doua autocamioane si un TIR au derapat.

Timisoara

Comitetul de iarnA al Primariei Municipiului Timisoara monitorizeaza permanent situatia impusa de conditiile meteo de iarna. S-a intervenit pe arterele principale si pe poduri, fiind imprastiate 65 de tone de material antiderapant. Echipele operative sunt pregatite sa intervina, iar in stoc sunt 900 tone de material antiderapant, transmte Biroul de presa al Primariei Municipiului Timisoara.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *