Inteligenta Artificiala si lupta impotriva incendiilor de vegetatie

Grecia si Israelul au pus bazele unei colaborari pentru a pune la punct sisteme de Inteligenta Artificiala (AI) care sa detecteze rapid incendiile de vegetatie.

Premierul elen Kyriakos Mitsotakis, presedintele Ciprului, Nikos Christodoulides, si premierul israelian, Beniamin Netanyahu, a discutat pe larg despre acest subiect, la intalnirea pe care au avut-o la Nicosia.

„Este limpede ca trebuie sa facem mai mult pentru a ne coordona eforturile in domeniul protectiei civile. Poate ar trebui ca Israelul sa participe oficial la initiativele europene privind protectia civila” – a declarat Mitsotakis la finalul intalnirii.

Israelul, care a inregistrat deja  ar putea avea o contributie decisiva in dezvoltarea sistemelor de Inteligenta Artificiala pentru detectarea imediata a incendiilor de vegetatie, astfel incat interventia pompierilor sa fie rapida si focul sa nu se mai propage.

„Trebuie sa ne concentram mai mult pe rolul tehnologiei. Discutam deja cu Israelul despre solutii bazate pe AI, care ne pot oferi capacitatea de a depista din timp incendiile” – a mai spus seful guvernului elen.

Vezi si:  Studiu NASA: spatiul nu e prietenos cu corpul uman

Aceste solutii israeliene vor fi testate in Grecia, tara greu incercata de incendii de vegetatie in ultimii ani. Vara care tocmai a trecut a fost printre cele mai grele pentru greci. Au murit 20 de oameni, iar pagubele materiale se ridica la sute de milioane de euro.

In fiecare vara, Grecia are mari probleme cu incendiile de vegetiatie, insa in acest an statul mediteraneean a suferit mai mult ca in trecut, mai ales din cauza vremii secetoase si a temperaturilor toride, care au agravat situatia.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *