Petrecerile de strada din zona barurilor in ruine din Budapesta ii exaspereaza pe localnici

Cartierul cu viata de noapte cea mai intensa din capitala Ungariei ridica probleme locuitorilor din zona: tinerii care se distreaza in asa-numitele baruri in ruine lasa in urma prapad: urla, isi fac nevoile pe strada si vomita.

Dupa pandemia COVID-19, popularul cartier cu baruri in ruine, asemanator zonei Centrul Vechi din Bucuresti, s-a reinsufletit si aproape noapte de noapte, dar mai ales in weekend, sute de tineri vin sa petreaca. Nu sunt doar maghiar, sunt turisti veniti si din alte tari europene, atrasi de faima de distractie completa oferita de barurile in ruine.

Zona este cautata mai ales pentru petrecerile burlacilor. Pe langa galagia infernala de care au parte toata noaptea cei ce locuiesc aici, la final, scenele sunt jalnice : fluide fiziologice pe strada, sticle sparte.

“Cand ne ducem copiii la gradinita, trebuie sa pasim printre fecale si balti de urina. Ca sa nu mai zic de prezervative folosite aruncate peste tot, inclusiv pe gardul gradinitei. Odata, un barbat beata a intrat in gradinita si s-a culcat acolo” – povesteste Sándor Szikszai, localnic.

Vezi si:  Totul despre dietele bogate in proteine

Oamenii sunt exasperati si refuza sa admita ca locuiesc intr-o zona cu viata de noapte agitata. Ei spun ca, pe vremuri, zona era rezidentiala, cu scoli, cabinete medicale, birouri si oameni cu viata tihnita. De asemenea, riveranii se plang la primarie ca incurajeaza „turismul chefurilor” pentru ca, intr-adevar, petrecaretii nu se uita la bani. Multi localnici s-au mutat, ca sa scape de mizeria celor ce vin sa petreaca la barurile in ruine. Dar nu toti isi permita sa se mute.

Primaria afirma ca intelege problemele celor ce locuiesc in zona si ca incearca, din rasputeri, sa convinga turistii sa aiba un comportament civilizat. „Le dam pliante la aeroport, incercam sa le atragem atentia ca se pot confrunta cu amenzi uriase daca fac galagie sau se comporta inadecvat ion public” – a declarat primarul sectorului din zona petrecaretilor.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *