Un site modern înseamnă mai mult design sau mai multă funcţionalitate?

Web Design Technology Browsing Programming Concept

Prezenţa online în ziua de azi este esenţială pentru orice tip de business, fiind obligatorie pentru a putea supravieţui în competiţia acerbă de pe piaţa de profil. Deşi conturile de pe reţelele de socializare sunt foarte folositoare pentru implementarea strategiilor de marketing, dezvoltare websiteului trebuie să fie una dintre cele mai mari priorităţi pentru un antreprenor, site-ul fiind locul unde clienţii vor putea afla detalii esenţiale sau să poată achiziţiona produsele şi serviciile comercializate.

Cei de la https://rubika.agency/ recomanda tuturor întreprinzătorilor, indiferent de activitatea pe care o întreţin să apeleze la o firmă specializată în creare website, pentru a avea oportunitatea de a se bucura de o prezenţă pe internet ce le poate spori semnificativ numărul de vânzări, dar mai ales notorietatea brandului.

Odată cu evoluţia peisajului digital, multe persoane se întreabă dacă un site modern ar trebui să se concentreze mai mult pe design sau pe mai multă funcţionalitate. Alegerea uneia în detrimentul celeilalte va avea o influenţă foarte importantă asupra succesului site-ului, de aceea va fi important să fie acordată o atenţie sporită acestui echilibru pentru a facilita accesul clienţilor atunci când vor vizita website-ul.

Vezi si:  Parizienii decid dacă mai vor trotinete electrice în oraș

Crearea unui website – design sau funcţionalitate?

1. Design

Primul lucru pe care un utilizator îl observă atunci când accesează un site este aspectul. Această primă impresie joacă un rol foarte important în păstrarea interesului pentru produsele, serviciile sau informaţiile prezentate. Schema de culori, modul în care sunt amplasate imaginile şi butoanele de acces, imaginile folosite şi multe alte elemente asemănătoare vor contribui substanţial la o estetică captivantă ce va reuşi nu doar să se diferenţieze într-un mod unic de competiţie, ci şi să prezinte brandul într-o lumină pozitivă.

De asemenea, atunci când se contractează un serviciu de creare website, va fi important să se pună un accent deosebit asupra interfeţei şi a modului în care utilizatorii navighează site-ul, aceste lucruri fiind esenţiale pentru a oferi clienţilor o experienţă plăcută ce îi va determina să se întoarcă din nou în viitor.

2. Funcţionalitate

Procesul de dezvoltare al websiteului presupune implementarea mai multor elemente care, deşi nu pot fi văzute de către utilizatorul final precum cele de design, pot creşte performanţele site-ului. O pagină funcţională va beneficia de un timp de răspuns prompt, dar şi de o încărcare rapidă, formulare uşor de utilizat, informaţii amplasate în spaţii intuitive, un management eficient al catalogului de produse, procesatoare de plăţi sigure şi aşa mai departe.

Vezi si:  “Fumătoarele bătrâne“ au fost descoperite de astronomi in centrul Căii Lactee

Aceste elemente joacă un rol important în furnizarea utilizatorilor cu cea mai bună experienţa de navigare, fiind o parte esenţială din orice site modern.

3. Site modern – un echilibru armonios între funcţionalitate şi design

Din fericire pentru antreprenori şi nu numai, această alegere nu este una binară, ci poate fi atins un echilibru între cele două aspecte. Un website cu design atrăgător, dar fără funcţionalitate va atrage în prima etapă clienţii, dar nu va reuşi să îi reţină şi îi va determina să plece, iar în caz contrar, un site care nu are un aspect frumos nu va putea să ofere o experienţă memorabilă celor ce îl vor vizita.

Un site modern trebuie realizat astfel încât să cuprindă elemente din ambele categorii, fiind esenţial pentru ca utilizatorii să se bucure de o impresie cât mai plăcută, lucru ce va oferi în cele din urmă o loialitate mai mare şi o recunoaştere a brandului mai accentuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *