Grecia: se mentine pericolul major de producere a incendiilor de vegetatie

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Republica Elena ca autoritatile elene au anuntat, pentru perioada 22 – 23 august 2023, mentinerea riscului ridicat de producere a incendiilor de vegetatie pentru: regiunea Attica, Grecia Centrala (regiunile Beotia, Evia, Fokida) si Peninsula Peloponez (regiunile Corintia si Argolida).

Avand in vedere faptul ca, in ultima perioada de timp, din cauza conditiilor meteorologice extreme, pe teritoriul acestei tari sunt in curs de desfasurare mai multe incendii de vegetatie, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa se informeze, inainte de inceperea calatoriei, in legatura cu situatia existenta si sa evite deplasarea in zonele in care exista incendii in desfasurare sau un risc iminent de producere a acestora.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care se afla intr-o zona in care se manifesta un incendiu sa respecte cu strictete instructiunile autoritatilor locale si sa urmareasca in permanenta sursele oficiale de informare publica.

Vezi si:  Curtea Suprema din Ungaria se pronunta in favoarea Ryanair in cazul impozitului pe profitul suplimentar

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetatenilor romani ca legislatia elena interzice si sanctioneaza drastic orice activitate in aer liber care poate produce scantei sau foc si poate genera, astfel, aparitia unui focar de incendiu.

Pompierii greci au ordonat evacuarea unui cartier din nordul capitalei, Atena, amenintat de flacari. Este vorba despre zeci de mii de persoane, carora li s-a cerut sa paraseasca districtul Ano Liosia.

Pompierii romani ajuta la stingerea incendiilor

52 de salvatori romani actioneaza pentru localizarea si stingerea unui incendiu care se manifesta in proximitatea unui spital din localitatea Alexandroupolis. De asemenea, 56 de pompieri, cu 10 autospeciale de stingere, 1 autospeciala de prima interventie si comanda si 1 autocar au inceput deplasarea, catre Republica Elena, in urma solicitarii de asistenta internationala, in contextul incendiilor de padure existente in aceasta tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *