Suedia creste gradul de alerta terorista

Dupa analiza realizata de serviciile secrete, guvernul suedez a decis ridicarea nivelului de alerta terorista de la 3 la 4. Gradul 5 este cel mai sever.

Suedia are o populatie musulmana foarte numeroasa, iar dupa arderea Coranului, de catre o formatiune extremista, sunt posibile atentate. Cel putin asa reiese din masurile anti-tero anuntate de autoritatile de la Stockholm.

Gradul 4 inseamna ca exista informatii concrete privind punerea la cale a unor atacuri teroriste. Autoritatile dau asigurari ca populatia nu are de ce sa se teama, insa multi suedezi traiesc cu frica-n san.

Masuri speciale in transportul in comun

Ministrul infrastructurii din Suedia, Andreas Carlson, a declarat ca oamenii trebuie sa-si vada de viata lor ca si pana acum, dar e bine sa fie vigilenti, sa se uite in preajma si sa raporteze autoritatilor orice activitate dubioasa. „Toti suedezii trebuie sa poata sa-si duca viata, in continuare, in liniste si siguranta si nu trebuie sa se teama sa calatoreasca cu trenul sau cu alt mijloc de transport public. De aceea, luam toate masurile de care e nevoie” – a declarat Andreas Carlson, ministrul infrastructurii din Suedia.

Vezi si:  Copil de 13 ani judecat fiindca l-ar fi insultat pe Erdogan pe Whatsapp

Mai multe grupari islamice au amenintat ca vor comite atacuri in Suedia, drept pedeapsa pentru demonstratiile la care partidele anti-musulmane au dat foc Coranului.

In Suedia nu exista o lege anti-blasfemie; a fost abrogata acum multe decenii, insa autoritatile iau in calcul introducerea unor norme privind restrictionarea miscarilor anti-Islam.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *