China susține că 80% din populație a fost infectată cu Covid

Posibilitatea unei noi recrudescenţe a pandemiei de COVID-19 în China în următoarele două sau trei luni este puţin probabilă, în condiţiile în care 80% din populaţia chineză a fost infectată, a declarat sâmbătă Wu Zunyou, epidemiolog şef la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din China, relatează Reuters.

Deplasarea masivă a populaţiei cu ocazia sărbătorilor care marchează începutul Anului Nou din calendarul chinezesc poate contribui la răspândirea coronavirusului, sporind numărul infecţiilor în unele zone, însă un al doilea val de COVID-19 este puţin probabil în viitorul apropiat, a dat asigurări Wu Zunyou pe reţeaua de socializare Weibo.

Sute de milioane de persoane călătoresc pe teritoriul Chinei pentru a-şi vizita familiile cu prilejul acestor sărbători după ridicarea restricţiilor sanitare, autorităţile temându-se de noi creşteri a cazurilor de COVID-19 în zonele rurale mai puţin echipate pentru a face faţă unor focare importante de coronavirus.

După ce a impus unele dintre cele mai stricte măsuri din lume timp de aproape trei ani prin lockdownuri, carantină obligatorie, testări în masă şi depistarea contacţilor, China a renunţat brusc la politica sa ”zero-COVID” pe 7 decembrie. De atunci, ţara se confruntă cu un val masiv de infectări.

Vezi si:  Vrei sa scapi de dependenta de telefon ? Cateva sfaturi

China a depăşit vârful cazurilor de COVID-19 în clinici şi în unităţile de primiri urgenţe, a declarat joi un oficial al Comisiei Naţionale de Sănătate.

Aproape 60.000 de persoane cu coronavirus au murit în spitale până pe 12 ianuarie, la aproximativ o lună după ce Beijingul a abandonat politica „zero-COVID”, conform datelor guvernamentale.

În Coreea de Sud, purtarea măştii sanitare în interior nu va mai fi obligatorie din 30 ianuarie, cu excepţia mijloacelor de transport şi a spitalelor, au anunţat vineri autorităţile, punând astfel capăt uneia dintre ultimele restricţii legate de COVID-19 încă în vigoare în ţară, relatează AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *