Atentie la consumul de alcool in zilele toride de vara

Expertii americani de la Indiana University atrag atentia asupra riscurilor la care se expun cei care beau excesiv alcool in aceasta perioada de canicula.

In general, exista variatii sezoniere privind consumul de alcool. Astfel, scade pe timpul verii, comparativ cu anotimpul rece, insa in zilele de canicula exista riscul ca multi sa faca abuzuri. Iar luna iulie pare cea mai bogata in incidente legate de consumul de alcool, spun expertii de la Indiana University. Asta pentru ca oamenii ies mereu la piscina sau la terase si sunt tentati sa bea mai mult, intr-un interval mai scurt. Cand e foarte cald afara, consumul de alcool vine insa cu riscuri majore. Efectele pe care, oricum, alcoolul le are asupra organismului, sunt potentate de caldura. Astfel pot sa apara mai multe cazuri de dificultati de deplasare, confuzie mentala, inhibitii reduse, chiar si coma sau deces. Consecintele consumului de alcool variaza de la persoana la persoana, in functie de starea generala de sanatate. Principala problema pe timpul verii este viteza, adica oamenii au tendinta sa bea mai mult in timp mai scurt.

Vezi si:  Dieta voastra include suficiente vitamine A, B, C, D, E si Omega-3?

Potrivit cercetarilor americani, in lunile de vara, jumatate din cazurile de inec sunt provocate de consumul excesiv de alcool, precum si 65 la suta dintre accidentele rutiere.

Cei care lucreaza in aer liber trebuie sa se abtina sa bea alcool cat stau afara. Iar persoanele care stau mult in aer liber, cand temperaturile sunt toride, trebuie sa reduca la zero consumul de alcool in cazul in care iau medicamente pe baza de acetaminofen, contra durerilor.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *