A aparut un nou virus in China si deja a ajuns in Europa

Noul virus se numeste ALSV – virusul Alonghsan, dupa numele localitatii chineze unde a aparut – si se transmite prin capuse. A aparut prima data, potrivit publicatiei germane Bild, intr-un orasel din nordul Chinei. Dar a fost detectat, recent, in cateva tari europene.

Capuse purtatoare ale acestui virus au fost descoperite in Finlanda, Rusia, Franta, Elvetia, Germania. Dupa cum scrie presa germana, infectiile cu ALSV nu au avut consecinte severe, pana acum, provocand simptome de gripa. Cu toate acestea, expertii recomanda prudenta maxima.

„Suntem in plin sezon de vacante si multi oameni stau in natura, ceea ce inseamna ca stau in imparatia capuselor. In ultimele zile, capusele s-au inmultit si au aparut in tot mai multe zone. Boala Lyme cauzata de bacterii si encefalita produsa de muscatura de capusa sunt printre cele mai cunoscute boli declansate de aceste insecte parazite. Putem trage concluzia ca virusul ALSV circula in Europa de ceva vreme si probabil a provocat deja imbolnaviri” – atrage atentia Dr. Tomas Elínek, de la Centrul de Medicina Calatoriilor, din Germania.

Vezi si:  Magneziul, element esential pentru viata

Astfel, odata cu aparitia virusului ALSV, lista bolilor transmite prin muscatura de capusa s-a extins. Cercetatorii de la universitatea din Hanovra au ajuns la concluzia ca multe capuse din Saxonia Inferioara sunt purtatoare ale virusului ALSV. De asemenea, cercetatorii spun ca iernile calde si verile cu temperaturi toride au dus la inmultirea capuselor.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *