Caz socant la Urziceni : o gravida lasata sa nasca in curtea spitalului

In zorii zilei, o tanara de 24 de ani, gravida, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgente al Spitalului Municipal Urziceni. Cu toate ca in spital exista o sectie de obstetrica ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura garda specializata. Femeia a nascut afara.

Ministerul Sanatatii a luat pozitie fata de acest caz pe care il considera inaccpetabil. “Este inacceptabil ca la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat in subordinea Primariei din oras, s-a intamplat un eveniment de o gravitate deosebita, deoarece o femeie gravida nu a fost asistata si supravegheata de personalul spitalului si a nascut in spatiul exterior Compartimentului de Primiri Urgente. In jurul orei 5, o femeie in varsta de 24 de ani, gravida, mama a altor 2 copii, s-a. Invocand lipsa medicului de garda specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgenta 112, care a trimis o masina aflata in imediata apropiere. Din primele informatii, se pare ca pacienta nu a fost consultata, supravegheata si insotita pana la masina Ambulantei, ceea ce a determinat declansarea nasterii in spatiul exterior al cladirii, unde a primit ingrijiri de la echipajul Ambulantei” – se arata in comunicatul de presa de la Ministerul Sanatatii.

Vezi si:  Polițiștii protestează din nou

In momentul de fata, copilul si mama sunt in stare buna si sunt internati la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia. Inspectia Sanitara de Stat s-a deplasat la fata locului pentru control si pentru aplicarea masurilor necesare conform legislatiei in vigoare.

Ministrul Sanatatii a convocat, via videoconferinta, toate Directiile de Sanatate Publica judetene si a municipiului Bucuresti, pentru a revizui si a aduce din nou in atentia autoritatilor locale care au in subordine spitale, responsabilitatea care le revine in asigurarea asistentei medicale si protejarii sanatatii cetatenilor din comunitatile pe care le conduc.

Un utilizator Facebook, Nicu Tudor, a postat pe contul sau filmarea cu nasterea femeii, insotita de textul : „In ce lume traim !!!!!!ROMANIA lucrului bine facut ! Cum este posibil asa ceva !!!Femeia asta naste in fata spitalului URZICENI !In spital nu a fost primita pe motiv ca nu au locuri si ca a venit prea tirziu !A fost data afara din spital si a născut in fata spitalului  pe trotuar !Groaznic !!!”

MB

foto: captura FB Nicu Tudor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *