Calitatea apei marii pe Litoral e excelenta pentru imbaiere pe intreg litoralul românesc, potrivit rezultatelor obtinute de Directia de Sanatate Publica Constanta in urma analizelor efectuate pe probe de apa.
In ultimele zile au circulat informatii in presa, potrivit carora apa Marii Negre ar fi contaminata cu bacterii periculoase, dupa distrugerea barajului de pe Nipru, Ucraina.
Primaria Constanta a informat ca analizarea probelor de apa de mare se realizeaza in permanenta, fiind aproape inexistent riscul ca apa costiera sa fie contaminata pe viitor.
„In ultimele zile au aparut numeroase stiri negative despre litoralul romanesc, despre care s-a afirmat ca reprezinta un adevarat pericol pentru turisti. Facem apel catre dvs si va rugam sa nu luati in considerare decat informatiile venite de la autoritatile abilitate si sa nu dati crezare dezinformarilor care apar in spatiul public. Sunt informatii nereale privind calitatea apei. Directia de Sanatate Publica Constanta a recoltat deja probe in acest sezon de imbaiere, iar analizele au relevat o calitate a apei excelenta. Va rugam sa retineti!!! Analizarea probelor de apa de mare se realizeaza in permanenta. Riscul este aproape inexistent ca apa costiera sa fie contaminata pe viitor”, se arata in comunicat.
In cazul in care, in urma analizelor, rezulta o posibila contaminare a apei costiere, populatia va fi instiintata, iar imbaierea va fi interzisa, mai subliniaza comunicatul Primariei Constanta.
Totul a plecat de la aruncarea in aer a barajului Kahovka
Dupa distrugerea barajului Kahovka, din Ucraina, au aparut informatii potrivit carora, deversarea de ape a umplu marea Neagra de bacterii. Ar fi fost semnalata inclusiv bacteria care provoaca holera.
MB