Sprijin UE pentru cumpararea a 37 de trenuri electrice in Romania

Peste 52 de milioane EUR din Fondul european de dezvoltare regionala vor fi alocate pentru a sprijini achizitionarea a 37 de trenuri electrice pentru 13 rute interregionale din Romania – anunta Comisia Europeana.

Introducerea acestor trenuri electrice de ultima generatie va imbunatati conectivitatea si confortul calatorilor si va reduce emisiile generate de transporturi.

Cu o capacitate de minimum 300 de calatori pe tren, aceasta investitie va imbunatati semnificativ calitatea serviciilor feroviare de pe principalele coridoare feroviare interregionale electrificate care leaga Bucurestiul de centre de activitate regionale precum Arad, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Timisoara, Iasi, Galati, Craiova, Petrosani si Suceava.

Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Noile rame feroviare vor avea un impact pozitiv asupra intregii retele de cale ferata din Romania. Sporirea frecventei si a confortului calatoriilor, precum si stimularea utilizarii trenurilor sunt importante pentru coeziunea teritoriala si sociala, facilitand accesul tuturor la locuri de munca si la servicii publice. Acest lucru imbunatateste sustenabilitatea transporturilor, contribuind astfel la tranzitia verde. Politica de coeziune actioneaza impreuna cu autoritatile romane pentru a pune in aplicare obiectivele Pactului verde european.”

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *