Mașinile fraților Tate au fost confiscate

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a anunţat, sâmbătă, că pe parcursul săptămânii curente a preluat în administrare, din dispoziţia procurorilor DIICOT-Structura Centrală, autovehicule şi ceasuri de lux, dar şi mai multe sume de bani, în valoare totală de aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 euro).

„Pe parcursul săptămânii curente, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), din dispoziţia procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, a preluat în administrare 29 de bunuri mobile (autovehicule şi ceasuri de lux), precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari SUA. Valoarea totală a bunurilor şi a sumelor de bani preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 euro)”, arată sursa citată.

Bunurile preluate cu legătură cu ancheta în cazul fraţilor Andrew şi Tristan Tate, care sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

Vezi si:  ULTIMA ORA ! Fostul selectioner al echipei nationale de fotbal Victor Piturca a fost retinut

„Agenţia a fost sesizată, în temeiul prevederilor art. 27 şi 28 din Legea nr. 318/2015. Potrivit atribuţiilor menţionate, ANABI gestionează toate sumele de bani indisponibilizate în proceduri penale şi administrează bunuri mobile cu valori de peste 15.000 euro. De asemenea, pe întreaga durată a procesului penal, cu acordul sau la cererea proprietarilor ori cu încuviinţarea instanţei, ANABI poate valorifica bunurile mobile indisponibilizate, prin licitaţii publice online, precizează un comunicat al ANABI.

Activităţile au fost realizate de inspectorii ANABI cu sprijinul reprezentanţilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov – Serviciul Rutier şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *