Americanii recunosc, oficial, ca vaccinul anti-COVID Pfizer poate provoca atac cerebral

Cele mai importante autoritati medicale din SUA au anuntat ca vaccinul bivalent fabricat de Pfizer/BioNTech ar putea avea legatura cu declansarea unui atac cerebral in cazul varstnicilor de peste 65 de ani.

Centrul SUA pentru Controlul si Combaterea Bolilor – CDC si Administratia pentru Alimente si Medicamente – FDA – au anuntat ca, potrivit datelor preliminare de monitorizare, vaccinul actualizat anti-COVID ar putea avea legatura cu atacurile cerebrale in cazul adultilor de peste 65 de ani, in ziua 21 dupa inoculare.

Atacul ischemic, denumit ischemie craniana, e cauzat de blocarea arterelor care duc sangele la creier.             FDA si CDC spun ca aceasta posibila legatura nu a fost evidentiata in nicio alta tara si ca e nevoie de mai multe studii. De asemenea, atacul ischemic cerebral nu figureaza in VAERS, registrul federal de date privind efectele adverse ale vaccinului. Dar, dupa cum bine stie, efectele adverse nu au fost raportate ori medicii care au vrut sa le anunte nu au putut introduce date pe platforma VAERS.

Vezi si:  A aparut un nou virus in China si deja a ajuns in Europa

Pfizer SI BioNTech au reactionat imediat spunand ca informatiile CDC si FDA nu sunt complete si ca posibilitatea unei legaturi intre vaccinul bivalent (impotriva variantei intiale si impotriva variantei Omicron) si producerea crizelor de ischemie cerebrala nu a fost semnalata in nicio alta tara.

Aceasta problema nu a fost semnalata in cazului serului Moderna, asa ca CDC si FDA continua sa recomande vaccinarea cu boostere, inclusiv a bebelusilor de minim 6 luni.

Recent Moderna a anuntat ca are in vedere scumpirea vaccinului cu 400 la suta, dupa ce acesta va intra pe piata. In prezent e cumparat doar de catre guverne. Chiar si Casa Alba, promotoare infocata a vaccinarii anti-COVID, se declara surprinsa de trecerea de la 26 de dolari doza la un pret de 110-130 dolari.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *