Cum a incurcat Iohannis calendarul electoral

Au loc negocieri nesfarsite privind data alegerilor prezidentiale. Au fost devansate pe vremea cand Klaus Iohannis se visa secretar general NATO sau avand o functie importanta la conducerea UE.

Cum nu i-a iesit nimic si a fost complet ignorat de cei care fac jocurile, acum romanii se trezesc cu marea problema a calendarului alegerilor. PSD-PNL se cearta continuu pe tema calendarului. La Palatul Victoria, prim-ministrul Marcel Ciolacu a convocat la consultari toate partidele politice. Concluzia este ca, in curand, Ciolacu va prezenta in coalitie variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an. Comunicatul guvernului arata ca „totodată, premierul Marcel Ciolacu va cere partenerilor de Coaliție să dea curs solicitării exprimate de toți participanții la discuțiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, astfel încât competiția electorală să se desfășoare în condiții predictibile și echitabile pentru toți candidații”.

Cu alte cuvinte, va soma PNL sa se plieze dorintei majoritatii. De ca si cum nu ar fi fost si PSD de acord cu devansarea alegerilor, desi se stia din start ca Iohannis nu are nicio sansa sa obtina un post la NATO sau UE.

Vezi si:  Ford va anunța concedieri

Klaus Iohannis a ramas pe dinafara. Nu l-a vrut nimeni la NATO, unde s-a autopropus, neavand sustinere nici macar din partea unei singure tari dintre ceilalti aliati. De asemenea, la UE s-au impratit functiile de top, iar Iohannis poate spera ceva in viitoarea comisie, dar acolo va fi subordonat unuia dintre cei 4 „grei” de la top.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *