Ce mai fura romanii in Franta: biciclete

O bandă specializată în furturi de biciclete a provocat pagube de o jumatate de milion de euro in regiunea Occitania, Franta.

Jandarmii au arestat zece persoane, toate din Romania, suspectate de comiterea a numeroase furturi în Toulouse (Haute-Garonne) și în întreaga regiune Occitanie între octombrie 2022 și aprilie 2023, informeaza publicatia franceza „Actu Toulouse”. Potrivit procurorului din Toulouse, prejudiciul total este estimat la peste 500.000 de euro. Hotii vizau magazine de biciclete, dar fura si din autoturisme si rulote.  In total, romanii ar fi comis 12 jafuri in magazinele de biciclete si 12 furturi din masini si rulote.

În noaptea de 31 ianuarie 2023, de exemplu, trei bărbați aflați într-o furgonetă furată au pătruns într-un magazin pentru a fura biciclete și accesorii. Prejudiciul a fost estimat la 65.000 de euro.

Mandatul european de arestare

De fapt, prejudiciul total provocat de această banda de romani „se ridică la 543.000 de euro”, a anunțat procurorul general din Toulouse. În urma deschiderii unei anchete judiciare la 27 aprilie 2023 și a punerii în executare a unui mandat european de arestare, eforturile autorităților franceze și române au dus la mai multe valuri de arestări de infractori, inclusiv cea a presupusului lider al rețelei.

Vezi si:  Moscova expulzează 20 de diplomați germani

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *