Omagii din toată lumea pentru Jeff Beck

Unele dintre cele mai mari vedete de pe scena muzicii rock i-au adus un omagiu regretatului chitarist britanic Jeff Beck, care a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 78 de ani, relatează joi BBC.

Robert Plant, membru fondator al trupei Led Zeppelin, a declarat că „talentul muzicianului a fost enorm”, amintind „energia şi entuziasmul fără limite” al acestuia. „Şi-a ocupat locul, cot la cot cu virtuozii epocii”, a adăugat muzicianul.

Rod Stewart, care a cântat alături de chitarist în trupa Jeff Beck Group, l-a numit pur şi simplu „cel mai mare”. Alături de o poză în care apare cu Beck, postată pe Instagram, cântăreţul a scris: „Jeff Beck a fost pe altă planetă. Ne-a dus pe mine şi pe Ronnie Wood în SUA la sfârşitul anilor ’60, în trupa lui, Jeff Beck Group, şi de atunci nu am mai privit înapoi. A fost unul dintre puţinii chitarişti care, când cântau live, mă ascultau cântând şi răspundeau. Jeff, ai fost cel mai mare, omule. Mulţumesc pentru tot. RIP”.

Vezi si:  Paris, cea mai puternica destinatie urbana din lume

Wood a adăugat: „Acum Jeff a plecat; mă simt ca şi cum unul dintre fraţii mei a părăsit această lume şi o să-mi fie foarte dor de el”. El i-a mulţumit chitaristului pentru „primele noastre zile împreună în Jeff Beck Group, cucerind America”.

Super-grupul american de rock Hollywood Vampires, alcătuit din Johnny Depp, Alice Cooper, Joe Perry şi Tommy Henriksen, a transmis, de asemenea, un mesaj după „decesul dragului nostru prieten şi legendă a chitarei”. Atât „incredibila măiestrie în muzică”, cât şi „pasiunea lui Jeff pentru chitară au fost o inspiraţie pentru noi toţi”, au scris membri trupei într-o declaraţie comună adăugând că „el a fost un adevărat inovator, iar moştenirea lui va dăinui prin muzica lui. Odihneşte-te în pace, Jeff”.

Cântăreţul şi chitaristul rock Eric Clapton, pe care Beck l-a înlocuit în trupa de blues Yardbirds din anii 1960, a scris simplu pe Twitter: „Întotdeauna şi pentru totdeauna”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *