Netflix redifuzeaza Titanic, “se comporta dezgustator”

Platforma Netflix a atras critici extrem de dure, atat din partea presei, cat si a publicului, dupa ce a anuntat ca va redifuza filmul Titanic, la doar cateva saptamani dupa tragedia submarinului Titan, care a facut implozie, iar cei 5 oameni aflati la bord au fost inghititi de apele Atlanticului.

Celebra pelicula clasica “Titanic” va fi disponibila pe plateforma Netflix incepand cu 1 iulie, in Statele Unite si Canada. Momentul ales pentru aceasta difuzare,  la scurt timp dupa drama submersibilului Titan, e criticat vehement de o lume intreaga.

Pe 22 iunie, Titan cobora in apele Atlanticului, cu 5 oameni la bord, pentru a explora epava Titanic. La 2 ore dupa ce a inceput coborarea, s-a pierdut orice legatura cu submersibilul. Nava a facut implozie, probabil din cauza unor fisuri ale invelisului din fibra de carbon. Cei 5 oameni aflati la bord au murit instantaneu. In aceste conditii, Netflix anunta ca de la 1 iulie va difuza filmul Titanic. “Un gest dezgustator”, “Lacomia Netflix nu are limite”, “Incearca sa faca bani pe seama cadavrelor” – sunt doar cateva dintre comentariile publicului dupa anuntarea deciziei. Toata lumea e convinsa ca Netflix doreste depaseste orice limite ale bunului simt si vrea sa profite de tragedia petrecuta langa epava Titanic pentru a atrage telespectatori.

Vezi si:  Berlusconi, achitat în scandalul "Rubygate"

Coincidenta ?

Potrivit revistei de showbiz Variety, surse Netflix afirma ca e o pura coincidenta si ca drepturile de autor au fost cumparate cu mult timp inainte de tragedia submarinului Titan.  Dar mai multi jurnalisti sunt de parere ca, in realitate, Netflix vrea sa incaseze de pe urma catastrofei, dupa ce a vazut pe Spotify melodia-simbol a filmului Titanic, “My heart will go on” (Celine Dion) a avut sute de mii de ascultari. Dupa ce s-a anuntat ca Titan a facut implozie, numarul de accesari ale melodiei pe Spotify a crescut la un nivel fara precedent.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *