Naomi Campbell, omagiata printr-o expozitie fara precedent

„Naomi: In Fashion” se numeste expozitia care e gazduita de Victoria and Albert Museum (V&A) din Londra. Este prima de acest gen dedicata unui top model.

Este, practic, o calatorie de-a lungul carierei sale, care se intinde pe 40 de ani. Naomi Campbell, 54 de ani, a fost prima femeie de culoare manechin in lumea modei, care a aparut pe coperta ediţiei franceze a revistei Vogue şi pe coperta revistei Time. De asemenea, a fost primul model de culoare care a apărut pe coperta legendarului numar din luna septembrie al ediţiei americane a revistei Vogue.

“E o intrebare interesanta. De ce o expozitie dedicata lui Naomi Campbell si de ce acum. Cred ca, in parte, are legatura cu faptul ca au fost multe expozitii despre designeri de moda si fotografi de fashion, dar modelele in sine au fost cumva ignorate. Cariera remarcabila, de 4 decenii, a lui Naomi dovedeste ca si-a lasast amprenta puternic in acest domeniu” – e de parere Sonnet Stanfill, curator la V&A Museum.

Vezi si:  Berlusconi, achitat în scandalul "Rubygate"

In plus, Naomi e omagiata nu doar pentru performantele ei din lumea modelling-ului, ci si pentru ca este o voce influenta in activismul pentru drepturile omului.

La expozitie pot fi admirate creatii vestimentare de lux, pantofi cu tocuri ametitoare, precum si multe fotografii cu frumoasa Naomi.

“Naomi: In Fashion” prezintă cariera unuia dintre cele mai usor de recunoscut chipuri din industria modei prin intermediul unor ţinute emblematice prezentate de-a lungul anilor pe podiumurile de defilare, precum şi prin intermediul influenţei şi activismului top-modelului britanic.

Mirabela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *