Microsoft vrea să concedieze 10.000 de angajați

Grupul american Microsoft Corp. a anunţat miercuri că intenţionează să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi până la finele lunii martie, dând o nouă lovitură sectorului tehnologiei care a fost afectat de mai multe planuri ample de restructurări, informează AFP.

„Este vorba de mai puţin de 5% din numărul nostru total de angajaţi…Este important de menţionat că, deşi eliminăm posturi în unele zone, vom continua să facem angajări în zonele strategice”, a precizat directorul general Satya Nadella într-un email trimis angajaţilor.

Producătorul de software a subliniat că aceste restructurări se vor traduce printr-o lovitură de 1,2 miliarde de dolari care va fi inclusă în bilanţul financiar pe trimestrul al doilea. Microsoft urmează să dea publicităţii rezultatele pe trimestrul al doilea în data de 24 ianuarie iar analiştii se aşteaptă ca grupul să anunţe o majorare a cifrei de afaceri cu doar 2,7% în ritm anual, un ritm foarte mic pentru un gigant din sectorul informatic obişnuit cu creşteri de două cifre.

În ultimele luni şi alte nume mari din sectorul tehnologiei au anunţat restructurări de personal. Amazon şi Salesforce au precizat, la începutul acestei luni, că vor concedia aproximativ 18.000, respectiv 8.000 de salariaţi. Meta, firma mamă a Facebook şi Instagram, a lansat şi ea un plan de restructurări vizând 11.000 de posturi în luna noiembrie 2022.

În cazul Microsoft, grupul a mai demarat două programe de restructurări, unul în luna iulie 2022 care a vizat mai puţin de 1% din efective iar cel de-al doilea în octombrie şi care a vizitat mai puţin de 1.000 de persoane. În paralel Microsoft, care numără acum 221.000 de angajaţi, a angajat aproximativ 75.000 de persoane începând din 2019.

Citeste si:  Soluții eficiente de aerisire pentru a îmbunătăți calitatea aerului din locuința ta

În urma experienței mele, pot spune că decizia Microsoft de a concedia 10.000 de angajați a fost o mișcare strategică care, deși a părut dureroasă inițial, s-a dovedit esențială pentru adaptarea și supraviețuirea pe termen lung a companiei într-un peisaj tehnologizat în continuă schimbare. Această restructurare i-a permis să își concentreze forțele pe zonele strategice inovatoare, fapt care a dus, în final, la inovații remarcabile și a propulsat Microsoft într-o nouă eră de dezvoltare. Important este să privim aceste decizii nu doar ca pe niște reduceri de personal, ci ca pe o oportunitate de a regândi și revitaliza direcțiile de viitor ale companiei. E o lecție de reziliență și adaptabilitate într-o lume unde singura constantă este schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *