Idei de stanga in lux capitalist – Forumul de la Davos

Asa cum se stie, Forumul Economic Mondial de la Davos a fost infiintat de Klaus Schwab, un personaj devenit controversat in ultimii ani, din cauza declaratiilor interpretabile facute de el atat in privinta COVID, cat si a schimbarilor climatice.

Nu putini sunt cei care spun ca in luxoasa statiune de schi din Elvetia Davos se pune la cale viitorul omenirii si se decid… urmatoarele crize. Conspiratii sau nu, cert este ca acolo isi dau intalnire personaje influente. Iar partea off the record a  discutiilor – ceea ce se discuta si se stabileste in culise – ramane un mister. La editia din acest an nu e prezent niciun oficial din Rusia. La nviel oficial, Romania e reprezentata de ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Posibil atac cibernetic la scara planetara

Cu putin timp inainte sa inceapa pandemia, la Davos s-a discutat despre scenariul unei pandemii de proportii. La editia din acest an, una dintre temele majore – pe langa Ucraina, inflatie, pandemie, vaccinuri ARN mesager si schimbari climatice – a fost posibilitatea unui atac cibernetic la scara planetara. Ceea ce a alimentat ideile unora potrivit carora urmatoarea criza prin care va trece omenirea, undeva in urmatorii 2 ani, ar fi un atac informatic care pune la pamant absolut tot: banci, sistemele de alimentare cu electricitate, spitalele, internetul, absolut tot. Nu e prima data cand elita mondiala evoca paralizia totala in care ar intra omenirea in cazul unui atac informatic de proportii nemaiintalnite.

Vezi si:  Resturile unei rachete rusești au ajuns pe o plajă din România

Un forum tot mai mult acaparat de stanga

Reuniunea de la Davos a devenit in ultimii ani un for de discutii de stanga pana la stanga extrema. De la lozincile anticapitalism, pana la infierarea formatiunilor de dreapta, atmosfera e una de pepiniera de idei de stanga. De altfel, majoritatea conducatorilor de paneluri sunt influenceri din cercurile stangii americane, unii chiar mediocritati, cum e cazul lui Brian Stelter, ex CNN, care a condus o discutie despre … dezinformare. El fiind unul dintre asii dezinformarii pe vremea cand era la CNN.

Participantii la Davos, mari poluatori

Desi impun masuri draconice pentru protejarea mediului, liderii lumii nu se dau in laturi de la a merge cu avioane private, bolizi care consuma mult carburant si mese alese, cu specialitati culinare, altele decat greierii sau furnicile care ne sunt recomandate noua.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *