Igloofest revine după doi ani de pauză

Igloofest, considerat cel mai „rece” festival de muzică electronică din lume, a revenit în Vieux-Port din Montreal după o pauză de doi ani cauzată de pandemia de COVID-19, informează AFP.

Purtând combinezoane multicolore, căciuli şi tinând în mâini căni cu vin fiert, spectatorii au venit în număr mare pentru a asista la reluarea acestui eveniment muzical. Pentru ei, temperaturile sub pragul de zero grade Celsius nu au contat prea mult.

„Atmosfera e cu adevărat simpatică, ai impresia că te afli într-un club de noapte, este un eveniment la care trebuie să participi măcar o dată în viaţă. La început, îţi este puţin frig, dar apoi dansezi, deci uiţi de frig”, a declarat Laurent Maurenas, un francez de 34 de ani care locuieşte în Quebec.

„Pentru mine, Igloofest înseamnă Montreal, iar Montreal este marea mea dragoste”, a declarat Zoe Charbonneau, o tânără de 29 de ani care asistă pentru a 13-ea oară la acest festival. „Igloofest este evenimentul principal al oraşului meu şi sunt mândră de el”, a adăugat ea, continuând să danseze.

Vezi si:  Patru moduri de a întreține tabla prefălțuită de pe acoperișul casei tale. Ce trebuie să faci?

Pentru cea de-a 15-a ediţie a festivalului, care se desfăşoară la sfârşit de săptămână timp de o lună, aproximativ 85.000 de bilete au fost vândute, stabilind un record.

Nicolas Cournoyer, cofondator al festivalului, consideră că acesta este un semnal care arată că oamenii au nevoie să iasă din case şi că „este terapeutic să fim cu toţii împreună”.

„Atunci când am început proiectul Igloofest, am facut-o pentru ca oamenii să iasă în aer liber, să înceteze să se mai plângă din cauza iernii şi să găsească motive de bucurie”, a declarat acest fan al muzicii electronice, în vârstă de 50 de ani. „Când am auzit că oamenii abia aşteptau să vină iarna pentru că urma să aibă loc Igloofest, ne-am spus că ne-am îndeplinit misiunea”, a adăugat el.

„La orice festival, spectatorii vin animaţi de spiritul petrecerii, dar la Igloofest este mai mult decât atât”, a declarat Heidy P., o artistă DJ din Canada, prezentă pe scenă joi seară, pentru un concert pe care l-a susţinut cu casa închisă.

Vezi si:  Cumparaturi in sistem hibrid, o tendinta in crestere

„Imediat ce sosesc aici, oamenii încep să danseze pentru a alunga frigul. Şi să vii aici în pofida stării meteo, înseamnă că ei îşi doresc cu adevărat acest lucru. Participarea spectatorilor din acest an este la cote înalte. E genial să vezi asta”, a adăugat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *