Au crescut cererile de angajați

Nevoia de resursă umană pe piaţa muncii a crescut considerabil în ultimele luni din 2022, înregistrând în ultimul trimestru un avans de 34% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, iar previziunile pentru 2023 sunt de creştere, atât a volumului de joburi, cât şi a diversităţii domeniilor de activitate, în aproape toate industriile, relevă datele unei analize realizate de un portal de joburi.

„Ultimii doi ani nu doar că au adus schimbări majore asupra modului de lucru pe piaţa muncii, ci au produs schimbări şi la nivelul cererii din partea angajatorilor. Analizând datele din spatele site-ului de joburi www.hipo.ro, în lunile octombrie – decembrie s-a înregistrat o creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, mai exact 30.749 de joburi disponibile în 2022, spre deosebire de cele 22.968 din 2021. Cu alte cuvinte, nevoia de resursă umană pe piaţa muncii actuală a crescut considerabil în ultimele luni din 2022”, arată analiza portalului de joburi Hipo.ro, singurul site de carieră adresat exclusiv persoanelor cu studii superioare.

Vezi si:  UE face propuneri pentru achiziții comune la gaze

Potrivit sursei citate, în prezent, cel mai activ domeniu pe piaţa muncii, din punct de vedere al numărului generos de oportunităţi, este IT Software. Urmează Customer support – Client service, Inginerie, Vânzări şi Contabilitate-Finanţe.

„Interesant de observat este că, din perspectiva candidaţilor, IT Software şi Ingineria au fost şi cele mai căutate domenii în anul 2022”, se arată în analiza Hipo.ro.

În ceea ce priveşte numărul joburilor pentru tineri, faţă de cel al poziţiilor pentru profesionişti, peste 25.000 de oportunităţi au fost disponibile în 2022, pe Hipo.ro, pentru tinerii cu 0-5 ani experienţă, cu 6.500 mai multe decât în 2021. Numărul joburilor deschise pentru profesionişti a scăzut în 2022, faţă de 2021 (1.495 de oportunităţi, faţă de 1.860 de poziţii în 2021).

În top 10 companii cu cele mai multe joburi publicate pe platforma de recrutare hipo.ro în 2022 se află: Continental, Bosch Romania, Lidl Romania, LSEG Romania, Interbranbds Orbico, Veeam Software, Regina Maria, Raiffeisen Bank, Vodafone Intelligent Solutions şi Honeywell.

Vezi si:  In pofida sanctiunilor, Occidentalii continua sa faca afaceri in Rusia

Hipo.ro este dedicat tinerilor profesionişti care doresc să lucreze în companii lideri în domeniul lor de activitate, companii care ocupă o cotă de piaţă semnificativă, au strategii de dezvoltare coerente şi prioritizează atragerea şi dezvoltarea tinerilor cu potenţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *