Alte șase documente secrete, descoperite în reședința lui Joe Biden

Justiţia americană a găsit în această săptămână încă şase documente confidenţiale în reşedinţa familiei preşedintelui Biden din statul Delaware, a declarat într-un comunicat de presă avocatul personal al preşedintelui american, relatează duminică AFP.

„Departamentul de Justiţie a intrat în posesia unor documente (…) relevante pentru investigaţia sa, inclusiv şase elemente constând în documente” clasificate, în timpul unei percheziţii, vineri, în reşedinţa preşedintelui, a anunţat avocatul Bob Bauer.

Această nouă descoperire este făcută publică în timp ce alte documente, datând de când Joe Biden era vicepreşedinte în timpul mandatului Barack Obama (2009-2017), au fost descoperite din noiembrie atât la locuinţa familiei sale din Wilmington (Delaware, est), cât şi la un centru de studii din Washington, unde democratul în vârsta de 80 de ani avea un birou.

Cazul este deosebit de penibil pentru preşedintele american, care intenţionează să se declare candidat la alegerile prezidenţiale din 2024.

În timpul unei călătorii în California în urma cu câteva zile, el a încercat să reducă la minimum agitaţia din jurul descoperirii acestor documente.

Vezi si:  Grecia: se mentine pericolul major de producere a incendiilor de vegetatie

„Ascultaţi, am găsit nişte documente (…) care au fost depozitate în locul greşit, le-am predat imediat Arhivelor şi Departamentului de Justiţie”‘, a declarat preşedintele american în faţa jurnaliştilor care l-au chestionat pe acest subiect.

Fostul preşedinte Donald Trump, care s-a angajat deja într-o noua cursă pentru Casa Alba, este şi el cercetat pentru că a adus mai multe cutii cu documente oficiale în reşedinţa sa din Florida.

Casa Albă a confirmat seară o apropiată reuniune între preşedintele Joe Biden şi liderul republican Kevin McCarthy, unde va fi discutat plafonul datoriei americane, subiect de dezacord la Washington, scrie AFP.

Deşi agenda discuţiilor include acest plafon, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a subliniat într-un comunicat că se va discuta un întreg „grup de probleme” şi că această conversaţie va constitui pur şi simplu „una din întrevederile avute cu toţi liderii parlamentari la începutul anului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *