Parizienii decid dacă mai vor trotinete electrice în oraș

Locuitorii din Paris vor vota în luna aprilie pentru a decide dacă Primăria din capitala Franţei ar trebui să permită companiilor să continue să ofere spre închiriere trotinete şi scutere electrice, a anunţat sâmbătă primarul local, Anne Hidalgo, informează DPA.

În prezent, companiile de închiriere oferă locuitorilor din Paris aproximativ 15.000 de trotinete şi scutere electrice, însă unii dintre localnici consideră că fenomenul a devenit dăunător, întrucât aceste vehicule sunt adeseori abandonate într-o manieră neglijentă după ce sunt utilizate de turişti şi de parizieni, blocând trotuarele şi cauzând accidente rutiere.

Licenţele companiilor de închiriere vor expira în luna februarie şi mai multe voci au cerut interzicerea trotinetelor electrice în Paris, inclusiv primarul Anne Hidalgo, potrivit unei declaraţii făcute de ea pentru cotidianul Le Parisien.

Trotinetele electrice nu sunt prietenoase cu mediul, iar angajaţii companiilor care le închiriază nu beneficiază de o protecţie socială suficientă, a adăugat Anne Hidalgo.

Însă decizia finală va aparţine locuitorilor din Paris şi ea o va respecta, a mai spus edilul parizian, adăugând şi că utilizarea privată a trotinetelor electrice nu ar trebui să fie restricţionată.

Vezi si:  Guvernul american da compania Apple in judecata

Companiile specializate în închirierea trotinetelor electrice au introdus regulamente mai stricte la începutul lunii decembrie pentru a preveni o eventuală măsură de interzicere a acestor vehicule. De atunci, utilizatorii trebuie să îşi scaneze cărţile de identitate atunci când se înregistrează, pentru ca doar adulţii să poată folosi trotinetele, în timp ce utilizatorii care le folosesc într-o manieră neconformă vor putea fi identificaţi mult mai uşor şi împiedicaţi să le mai închirieze în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *