Paris, cea mai puternica destinatie urbana din lume

Raportul pe 2022 intocmit de Consiliul Mondial al Calatoriilor si Turismului – WTTC – plaseaza Parisul pe primul loc la capitolul cea mai puternica destinatie urbana.

Clasamentul se face in functie de incasarile din turism. Potrivit estimarilor WTTC, pana in 2032 Parisul va fi detronat si locul numarul unu va fi luat de capitala Chinei, Beijing.

In cei trei ani de pandemie, oamenii au preferat vacantele in zone rurale si de coasta mai retrase. Acum insa revin in forta sejururile si vacantele urbane.

Astfel, Parisul a fost desemnat cea mai puternica destinatie din lume, sectorul turism avand o cifra de afaceri de 36 de miliarde de dolari, anul trecut. Urmeaza Beijing, cu venituri din turism de 33 de miliarde de dolari. In urmatorii zece ani, datorita investitiilor masive in hoteluri, infrastructura transport si noi destinatii turistice, China va urca pe primul loc in privinta incasarilor. Estimarile arata ca pana in 2023, veniturile din turism vor ajunge in cazul Beijingului la 77 de miliarde de dolari.

Vezi si:  Patru moduri de a întreține tabla prefălțuită de pe acoperișul casei tale. Ce trebuie să faci?

Las Vegas s-a mentinut in top 5 in 2022, cu o cifra de afaceri din calatorii si turism de 23 de miliarde de dolari.

“Orase emblematice, ca Londra, Paris si New York vor ramane centrele de putere in turism, la nivel global, insa in urmatorii ani, Beijing, Shanghai si  Macao vor urca tot mai sus in clasament. Intotdeauna turistii vor sa revina in anumite locuri, insa pe masura ce turismul se dezvolta in alte tari, ei vor sa vada noi destinatii si treptat renunta la cele traditionale” – este concluzia WTTC.

Din zona Europei centrale se remarca Varsovia, capitala Poloniei, care, desi nu e in top 10, are un parcurs promitator, spun expertii WTTC. Varsovia devine o destinatie din ce in ce mai cunoscuta si mai apreciata, dovada fiind cresterea cu 14,5 la suta a contributiei turismului din capitala Poloniei la Produsul Intern Brut, in ultimii 3 ani.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *