Ion Țiriac cere demisia președintelui ITF

Preşedintele de onoare al Federaţiei Române de tenis, Ion Ţiriac, îi cere demisia lui Dave Haggerty din funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF),  după ce forul mondial a reziliat contractul cu compania Kosmos Tennis, pentru organizarea Cupei Davis.

”Ca preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Tenis, membru fondator al Federaţiei Internaţionale de Tenis din 1913, triplă finalistă a Cupei Davis, vă aduc aminte că în urmă cu patru ani, în faţa a 600 de reprezentanţi ai tenisului mondial, v-aţi luat următorul angajament: ‘de a creşte vizibilitatea, notorietatea şi situaţia financiară a briliantului lumii tenisului, Cupa Davis, prin parteneriatul cu Kosmos Tennis (parteneriat de 25 de ani)”’, afirmă Ţiriac în scrisoarea deschisă adresată lui Haggerty.

”La acel moment v-am avertizat că acest parteneriat va distruge cea mai importantă competiţie din tenisul mondial şi nu va dura mai mult de 2-3 ani. Astăzi aţi anunţat finalul acestei colaborări. Am avut dreptate. Aşa că sper că veţi avea decenţa de a demisiona”, a concluzionat Ion Ţiriac.

Vezi si:  Maguire ramane fara banderola de capitan la Manchester

Federaţia internaţională de tenis (ITF) a deci să pună capăt parteneriatului cu Kosmos şi să recâştige controlul asupra organizării Cupei Davis, la cinci ani de la semnarea înţelegerii cu compania condusă de fostul fotbalist spaniol Gerard Pique, informează AFP.

„ITF confirmă că parteneriatul său cu Kosmos Tennis pentru Cupa Davis se încheie în al cincilea an”, a anunţat forul internaţional într-un comunicat, precizând că va prelua organizarea competiţiei începând cu ediţia 2023.

După ce a ratificat în august 2018 o schimbare a formulei de desfăşurare a Cupei Davis, ITF încredinţase pentru trei miliarde de dolari şi o durată de 25 de ani organizarea evenimentului (începând din 2019) grupului de investiţii Kosmos condus de fostul fundaş al lui FC Barcelona şi al selecţionatei Spaniei.

În 2017, Pique a fondat această companie împreună cu un responsabil al gigantului japonez de comerţ electronic Rakuten, întâlnit la o cină organizată pentru a apropia investitorii niponi de clubul FC Barcelona. Prima sa lovitură de maestru a fost achiziţionarea Cupei Davis, în anul următor.

Vezi si:  Rafael Nadal se declară distrus după eliminarea de la Australian Open

Dar, departe de cei 25 de ani anunţaţi, parteneriatul dintre ITF şi Kosmos s-a încheiat brusc joi, iar o sursă bine informată a explicat că cele două părţi nu au reuşit să ajungă la un acord financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *