CNAIR vrea să modernizeze Transfăgărășanul

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat miercuri în SICAP şi pe site-ul propriu anunţul pentru consultarea de piaţă având ca obiect „Elaborare Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii DN 7C, km 104+000 – km 130+800 (Transfăgărăşan)”, informează compania printr-un comunicat.

Documentul va rămâne în consultare pentru o perioadă de 20 de zile de la publicarea anunţului de consultare a pieţei în SICAP, urmând ca procesul de consultare a pieţei să se finalizeze în termen de 30 de zile de la publicarea acestuia, timp în care cei interesaţi pot emite puncte de vedere, observaţii, precizări etc.

Sursa de finanţare a viitorului contract care face obiectul consultării de piaţă vor fi fondurile europene – Programul Operaţional de Transport, iar activităţile şi serviciile ce vor fi realizate vor fi efectuarea expertizei tehnice, care să promoveze intervenţiile asupra drumului existent, pentru ca circulaţia sa fie deschisă tot timpul anului sau pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată şi pe secţiunea de drum cuprinsă între km 104+000 (Piscul Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada) prin adoptarea unor soluţii tehnice corespunzătoare, elaborarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii şi elaborarea documentaţiei de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie lucrări şi asistenţă tehnică acordată beneficiarului în perioada derulării procedurii de achiziţie publică.

Vezi si:  Ciolacu: rotatia la guvernare va avea loc la momentul oportun

„Proiectul de modernizare urmăreşte atingerea a două deziderate, respectiv aducerea şi îmbunătăţirea infrastructurii rutiere existente la nivelul parametrilor optimi de funcţionare (acolo unde aceşti parametri se află la nivel mediu). În esenţă, se urmăreşte, pe cât posibil, menţinerea drumului în circulaţie pentru o perioadă cât mai lungă de timp”, se menţionează în comunicat.

Obiectivul general al proiectului constă în stabilirea măsurilor de intervenţie necesare a fi întreprinse pentru desfăşurarea, pe cât posibil, a traficului tot timpul anului pe Transfăgărăşan, şi pentru a dezvolta economic regiuni deservite de reţeaua rutieră existentă.

„Pentru DN 7C, proiectul de modernizare va deveni un motor pentru dezvoltarea economică şi se va axa pe dezvoltarea turismului, o ramură economică dezvoltată cel mai mult în zona de influenţă a proiectului, prin creşterea accesibilităţii spre şi dinspre zonele în care turismul este prezent sau în care turismul poate prospera prin valorificarea potenţialului existent. Modernizarea implică şi creşterea calităţii vieţii şi a condiţiilor de mediu ale cetăţenilor din zonele adiacente drumului, precum şi a condiţiilor în care se desfăşoară traficul, toate aceste elemente contribuind activ la valorificarea Transfăgărăşanului din punct de vedere turistic”, subliniază sursa citată.

Vezi si:  Parlamentul European a lansat a doua etapă a campaniei electorale

Un alt obiectiv important al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie la nivelul reţelei naţionale, inclusiv sub aspectul siguranţei rutiere, reducerea emisiilor poluante şi costurilor de operare, crescând viteza de călătorie şi, astfel, răspunzând cerinţelor de dezvoltare economică şi asigurând conectivitatea la nivel regional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *