Alec Baldwin va fi acuzat de ucidere din culpă

Actorul american Alec Baldwin, autorul unei împuşcături mortale pe platourile de filmare ale peliculei „Rust” în 2021, va fi acuzat de ucidere din culpă, a anunţat joi un procuror, relatează AFP.

Armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, care a manipulat arma, se confruntă cu aceeaşi acuzaţie, a precizat procuroarea comitatului Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, într-un comunicat.

Pe 21 octombrie 2021, filmarea într-o fermă din New Mexico a devenit un fapt tragic când Alec Baldwin a folosit o armă care se presupunea că ar fi conţinut doar gloanţe oarbe, dar al cărei proiectil real a omorât-o pe regizoare de imagine Halyna Hutchins, în vârsta de 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

„După o analiză atentă a dovezilor şi a legilor din New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a aduce acuzaţii penale împotriva lui Alec Baldwin şi a altor membri ai echipei de filmare a ‘Rust’ „, a spus Mary Carmack-Altwies.

„Sub supravegherea mea, nimeni nu este mai presus de lege şi toată lumea merită dreptate”, a adăugat ea.

Vezi si:  Bruce Willis a împlinit 68 de ani

Capetele de acuzare vor fi depuse oficial „până la sfârşitul lunii”, a spus procuroarea. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, Alec Baldwin şi Hannah Gutierrez-Reed riscă până la 18 luni de închisoare.

În august, actorul în vârstă de 64 de ani, cunoscut pentru seria „30 Rock”, a spus că se aşteaptă ca nimeni să nu fie acuzat, declarând pentru CNN că a angajat un detectiv particular pentru a investiga cazul.

Într-o postare pe Instagram, actorul a declarat că este „recunoscător tuturor celor care au contribuit la rezolvarea acestui caz tragic şi dureros”.

Filmările la pelicula „Rust” vor fi reluate în ianuarie 2023, potrivit unui alt comunicat, obţinut de AFP.

Acordul pune capăt proceselor civile demarate de familia directoarei de imagine Halyna Hutchins împotriva lui Alec Baldwin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *