Preconizata aparitie a lui Zelenski la Sanremo agita spiritele in Italia

Festivalul de la Sanremo, 7-11 februarie, e printre cele mai mari evenimente de showbiz din Italia, care atrage audiente record. Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar urma sa participe, prin legatura video, in ultima seara.

Interventia liderului ucrainean a starnit polemici aprinse in societatea italiana. A luat nastere chiar o miscare de boicotare a festivalului de la Sanremo (foto), in cazul in care presedintele Volodimir Zelenski isi va face aparitia, prin legatura video. De la telespectatorii de rand, pana la partide politice, italienii sunt divizati. Foarte multi spun ca Zelenski nu are ce sa caute la festivalul Sanremo, sarbatoare a muzicii, fara legatura cu politica. Sunt si partide politice care se opun. Inclusiv  vicepremierul italian Matteo Salvini, de la forma de dreapta Lega, a reactionat. “De la un festival italian de muzica, ma astept la muzica, nu la altceva. Totusi, daca Zelenski are timp sa intre in legatura (video) la festivalul de la Sanremo, este alegerea sa”- a comentat Salvini. Vicepremierul italian declara ca nu stie “cat e de potrivit sa fie amestcat divertismentul cu razboiul si moartea.”

Vezi si:  Vin Diesel, acuzat de violenta sexuala

Zelenski, fost actor de comedie, a mai aparut, prin legatura video, la Globurile de aur, la Hollywood. El a dorit sa intervina si la Campionatul Mondial din Qatar, insa a fost refuzat, intrucat FIFA a fost de parere ca sportul nu trebuie politizat.

Si alti politicieni italieni – Miscarea 5 Stele, dar si Partidul Democrat – sunt de aceeasi parere cu Salvini.  „Zelenski la Sanremo ? Nu,” – a scris, pe Facebook, Gianni Cuperlo, din conducerea Partidului Democrat. Acesta a precizat ca, daca postul public de televiziune RAI vrea sa transmita un mesaj din partea liderului ucrainean, o poate face in afara festivalului. “Lucrurile nu trebuie amestecate” – spune el.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *