Politia si Airbnb avertizeaza: feriti-va de escroci !

Politia spaniola, Airbnb si Confianza Online ii avertizeaza pe turisti sa nu cada prada escrocheriilor privind inchirierea de spatii de cazare de vacanta.

Una dintre metodele cele mai frecvente prin care turistii sunt fraudati este cererea de a face plati prin transfer bancar, folosind pagini web clonate. Circa 70 la suta dintre turisti fac rezervarea sub impulsul momentului, in preajma vacantei, si tind sa fie neatenti.

According to a press release, some of the very common ways for frauds to benefit from tourists are by asking them to make payments through bank transfers, using fake ads, phone calls or cloned web pages, SchengenVisaInfo.com reports.

Sfaturi pentru a evita inselatoriile

Atentie la ofertele prea ieftine sau la cele care cer un depozit mare. E bine sa verificati comentariile, reviziile si identitatea gazdei, inainte sa faceti rezervarea si sa dati banii. Nu dati click pe linkuri care va redirectioneaza spre pagini care par cunoscute, dar nu corespund intru totul cu paginile pe care le cunoasteti.

Vezi si:  Redescoperă-ți stilul: motivele pentru care ar trebui să apelezi la serviciile unui barbershop

Platiti cu cardul, pe platforma. Unele site-uri ce au drept tinta escrocheria cer ca platile sa fie facute prin companii de transfer financiar sau prin cecuri bancare sau viramente.

Finalizati rezervarea, plata si orice comunicare numai pe platforma desemnata, cum e Airbnb. Daca vi se cere sa parasiti platforma pentru a face plata, raportati imediat site-ul autoritatilor competente.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *