Mii de turisti adusi inapoi acasa din cauza incendiilor din Grecia

Tur operatorii din toata lumea au repatriat peste 2000 de turisti, aflat in vacanta in Grecia, din cauza incendiilor de vegetatie care fac ravagii in insula Rhodos.

Este cea mai mare operatiune de evacuare desfasurata de autoritatile elene, potrivit guvernului de la Atena.  Sunt programate noi zboruri in urmatoarele 48 de ore, intrucat incendiile sunt scapate de sub control, iar Protectia Civila elena avertizeaza ca e posibila aparitia de noi focare pe tot teritoriul Greciei, din cauza caniculei.

Rhodos si Corfu sunt destinatiile de top din Grecia, mai ales pentru turisti britanici si germani.

“In urmatoarele saptamani trebuie sa fim in alerta. Suntem in razboi cu incendiile. Trebuie sa reconstruim ce a fost distrus. II vom despagubi pe cei care au de suferit” –  a declarat Kyriakos Mitsotakis, seful guvernului elen, adresandu-se parlamentului de la Atena.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism da asigurari ca situatia e sub control

Desi la fata locului situatia pare dezastruoasa, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism – ANAT – afirma ca a primit asigurari de la autoritatile elene ca situatia incendiilor din insula Rhodos este sub control si ca acestea au afectat doar cateva zone turistice.  ANAT anunta, intr-un comunicat, ca potrivit  informatiilor primite de la autoritatile din Grecia, situatia este sub control, nefiind afectate arii turistice intinse.

Vezi si:  Ford va anunța concedieri

ANAT precizeaza ca, dupa cum informeaza autoritatile elene, in zona de sud-est a insulei Rhodos, afectata de incendiile izbucnite in apropiere, au fost circa 30 de turisti romani care au fost rapid relocati de catre agentiile de turism la hoteluri de minimum aceeasi calitate din nordul insulei.

“Deci nu vorbim de un caz de forta majora, nici de anulari. Aceasta masura a permis turistilor sa isi continue vacanta in conditii de siguranta si confort, fara a fi necesare anulari sau evacuari de amploare. De asemenea, turistii care urmeaza sa plece in Rhodos si care aveau cazari in statiuni din zona afectata, in special in Kiotari, vor fi relocati de catre agentiile de turism in hoteluri de minim aceeasi calitate din nordul insulei” – a explicat ANAT.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *