Kevin Spacey, în fața judecătorilor britanici

Actorul american laureat cu Oscar Kevin Spacey a pledat nevinovat vineri, la un tribunal din Londra, pentru alte şapte acuzaţii de infracţiuni sexuale, negând o serie de presupuse agresiuni sexuale comise împotriva unui bărbat între anii 2001 şi 2004, transmite Reuters.

Spacey, în vârstă de 63 de ani, a compărut prin videoconferinţă la tribunalul Southwark după ce a fost vizat de o acuzaţie de forţare a unei persoane să întreţină relaţii sexuale fără consimţământ, trei acuzaţii de atentat la pudoare şi acuzaţii de agresiune sexuală.

În timpul scurtei audieri, actorul – purtând un sacou închis la culoare, cămaşă albă şi cravată roz – a vorbit doar pentru a-şi confirma numele, Kevin Spacey Fowler, şi pentru a pleda nevinovat la cele şapte acuzaţii.

Juriul popular al unui tribunal civil din New York a respins plângerea depusă de actorul Anthony Rapp, care îl acuza pe starul hollywoodian Kevin Spacey de atingeri nepotrivite şi cu caracter sexual, ce ar fi fost comise în urmă cu 36 de ani în timpul unei petreceri din Manhattan, informează AFP.

Vezi si:  Actrita Viola Davis a luat premiul Grammy

Juriul a pronunţat sentinţa după o scurtă deliberare, respingând solicitările lui Anthony Rapp, în vârstă de 50 de ani, care ceruse despăgubiri de 40 de milioane de dolari.

La puţin timp după pronunţarea sentinţei, Kevin Spacey a părăsit tribunalul fără să facă declaraţii pentru presă.

„Domnul Spacey este mulţumit că trăieşte într-o ţară în care cetăţenii au dreptul de a fi judecaţi de jurii imparţiale, care îşi iau deciziile în funcţie de dovezi, nu de zvonuri sau de mesaje pe reţelele de socializare”, a declarat avocata starului, Jennifer Keller.

Ea a salutat totodată „un verdict rapid şi net” şi că „s-a făcut dreptate”.

Anthony Rapp, care a părăsit clădirea ieşind pe uşa din spate, „a spus adevărul său la tribunal”, a declarat într-un comunicat avocatul lui, Peter Saghir. „Deşi respectăm verdictul juriului, acest lucru nu schimbă nimic din ceea ce i s-a întâmplat”, a adăugat el.

Scandalul, dezvăluit la sfârşitul lunii octombrie 2017, la începutul mişcării #MeToo împotriva violenţelor sexuale, a fost urmat de alte acuzaţii de agresiune sexuală formulate împotriva actorului Kevin Spacey, provocând îndepărtarea lui din industria de divertisment.

Vezi si:  Shakira aruncă bomba cu un nou videoclip

Starul hollywoodian, care a interpretat un politician dispus la orice pentru a cuceri puterea la Washington în serialul de mare succes „House of Cards”, produs de Netflix, se confruntă de atunci cu mai multe probleme judiciare.

Actorul de 63 de ani este în continuare judecat în Regatul Unit pentru agresiuni sexuale împotriva a trei bărbaţi, ce ar fi fost comise între martie 2005 şi aprilie 2013, când era directorul unui teatru londonez. El a pledat nevinovat în iulie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *