”Everything Everywhere All at Once”, cele mai multe nominalizari la Oscar

Lungmetrajul ”Everything Everywhere All at Once”, un film care se petrece in mai multe dimensiuni paralele din multivers, a obtinut cele mai multe nominalizari la Oscar, 11 in total. Ceremonia de decernare a ravnitelor statuete are loc pe 12 martie.

Everything Everywhere All at Once e nominalizat inclusiv la prestigioasa categorie cel mai bun film. Tot aici mai concureaza pelicula cu accente autobiografice ”The Fabelmans”, regia lui Steven Spielberg, comedia neagra ”The Banshees of Inisherin”, pelicula biografica ”Elvis”, precum si ”Avatar: Calea apei Water”, continuarea blockbusterului regizat de James Cameron, aflat in prezent pe pozitia a sasea in topul filmelor cu cele mai mari incasări din toate timpurile.

Lungmetrajele ”Nimic nou pe frontul de vest”, ”Top Gun: Maverick”, ”Tar”, ”Triunghiul tristetii” şi ”Women Talking”, incheie lista celor 10 pelicule nominalizate la categoria cel mai bun film.

Nimic nou pe frontul de vest, o productie germana, este si pe lista nominalizarilor la categoria cel mai bun film strain.

Vezi si:  Jack Nicholson ar avea dementa senila, s-a rupt complet de lume

Nominalizari cel mai bun actor

In aceasta categorie  au fost nominalizati, printre altii, Austin Butler, pentru rolul legendei rock&roll Elvis Presley, precum si Colin Farrell, care interpreteaza rolul unui fermier obsedat de restabilirea unei vechi prietenii, in pelicula ”The Banshees of Inisherin”.

Nominalizari cea mai buna actrita

Cate Blanchett a fost nominalizata in categoria cea mai bună actriţa in rol principal pentru portretizarea unei dirijoare de orchestra manipulatoare in pelicula ”Tar”, iar actrita Michelle Yeoh, pentru rolul din ”Everything Everywhere”.

Vom afla castigatorii celor mai prestigioase trofee din industria cinematografica pe 12 martie. Evenimentul va avea loc, ca de obicei, la Dolby Theatre din Los Angeles si va fi transmis live de postul de televiziune ABC. Gazda va fi actorul de comedie Jimmy Kimmel, care a mai prezentat Oscarurile de doua ori, in 2017 si 2018.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *