“Avatar : Calea Apei” are incasari record

Pelicula a depasit pragul de incasari de 2 miliarde de dolari la nivel mondial. Dupa 6 saptamani in cinematografe, Avatar : Calea Apei a depasit acest nivel de incasari, care plaseaza pelicula in clubul exclusiv al filmelor de succes.

Povestea stiintifico-fantastica a ajuns, astfel, in topul primelor 6 filme, cel mai bine vandute, din toate timpurile. “A fost primul film, lung de mai bine de 3 ore, dupa care nu m-a durut capul din cauza ochelarilor 3D. Am simtit ca, pe toata durata filmului, sunt acolo, direct in actiune. Aceasta e magia cinematografului, ai parte de experiente directe, de care acasa nu te poti bucura,” – e de parere Kaleem Aftab, critic de film din Marea Britanie. Se pare ca aceasta este reteta castigatoare aplicata de regizorul James Cameron : apetitul tot mai mare al publicului pentru efecte speciale si pentru senzatia ca e transpus direct in valtoarea evenimentelor.

Pelicula este o continuare a filmului din 2009, iar actiunea are loc la mai mult de un deceniu de la evenimentele din primul film, intr-un spatiu acvatic. Regizorul James Cameron planuieste sa lanseze cel putin alte trei continuari ale „Avatar”.

Vezi si:  "Barbie"- un succes de marketing, posibil (si) din cauza unui public cu pretentii tot mai mici

In Marea Britanie, pelicula are un succes urias, un lucru surprinzator, tinand cont ca, pana acum, aproape niciun film 3D nu a adus incasari mari.  In acest moment, 60 la suta din incasarile operatorilor de cinematografe si de sali de proiectie vin din Avatar: Calea Apei.

Disney nu a dezvaluit bugetul filmului, dar potrivit Hollywood Reporter, pelicula a costat cel putin 350 de milioane de dolari, costuri de productie plus costurile de marketing.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *