Ministerul Transporturilor vrea sa cedeze spitale din reteaua CFR, sindicalistii cer explicatii

Federatia SANITAS crede ca ministerul vrea sa scape de unitatile sanitare pe care le are in subordine si cere explicatii in legatura cu soarta angajatilor.

Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR, afiliata la Federatia SANITAS, solicit Ministerului Transporturilor si Infrastructurii  – MTI – explicatii cu privire la situatia angajatilor din institutiile medicale pe care le are in subordine in prezent, in situatia in care va pune in practica intentia de a renunta la coordonarea lor.

SANITAS organizeaza un protest, miercuri, 25 ianuarie, la sediul Ministerului Transporturilor.

Sindicalistii il acuza pe ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, ca ignora cererile Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR de a discuta subiectul cedarii spitalelor din subordine si impactul asupra celor peste 3.500 de angajati. SANITAS cere public raspunsuri la o serie de intrebari privind viitorul statut al acestor spitale, cum vor fi reorganizate si cum vor functiona, tinand cont ca unele au personalitate juridica, dar altele nu au. De asemenea, sindicalistii vor garantii ca institutiile care vor prelua unitatile medicale vor pastra destinatia spatiilor in care se desfasoara activitatea medicală in prezent. “Ce garantii se ofera personalului angajat ca nu-si vor pierde locurile de munca si drepturile salariale castigate pana in prezent ?” – intreaba SANITAS, intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Grindeanu.

Vezi si:  A murit din cauza unei caricaturi cu Lukașenko

Nu in ultimul rand, sindicalistii din sanatate atrag atentia ca entitatile care si-au manifestat intentia dea prelua spatiile acestor unitati medicale CFR nu s-au angajat sa pastreze destinatia spatiilor. “Acest fapt da posibilitatea solicitantilor să dispună de ele dupa propriul interes, respectiv de a închiria, concesiona sau de a desfasura alte activitati decat cele cu caracter medical, in interes propriu ori al altor entitati economice” – afirma SANITAS.

Este vorba despre un patrimoniu format din peste 40 de cladiri si terenurile aferente, iar decizia de a renunta la ele produce pagube, e de parere federatia sindicala din sanatate.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *