Ed Sheeran nu l-a plagiat pe Marvin Gaye

Un tribunal federal din New York a stabilit ca interpretul britanic Ed Sheeran nu a furat parti din melodia clasica a anilor 70, Let’s Get It On, a lui Marvin Gaye.

Mai multe persoane, intre care si fiica lui Ed Townsedn, care a compus melodia impreuna cu Gaye, il acuzasera pe Ed Sheeran, 32 de ani, ca ar fi luat parti din hitul anilor 70 pentru cantecul sau Thinking Out Loud. Ed Sheeran declarase ca, daca instanta va accepta acuzatia de plagiat, el se lasa de muzica. Sheeran a compus piesa Thinking Out Loud in 2014.

„Evident, sunt foarte fericit de rezultat si se pare ca, pana la urma, nu trebuie sa ma retrag din activitatea muzicala. In acelasi timp, sunt incredibil de frustrat pentru ca acuzatii nefondate au ajuns in instanta. Din cauza procesului nu am putut merge la inmormantarea bunicii mele, in Irlanda, iar acest lucru e imposibil de acceptat” – a declarat interpretul britanic, la sfarsitul procesului.

Vezi si:  Jack Nicholson ar avea dementa senila, s-a rupt complet de lume

Procesul a durat doua saptamani, iar la una dintre sedinte Sheeran a cantat in sala de judecata. El a insistat ca procesul e o amenintare pentru toti cantautorii. Grupul de reclamanti e format din mostenitorii lui Townsend. Ei sustineau ca Thinking Out Loud seamana atat de bine cu Let’s Get It On, incat incalca drepturile de autor.

La finalul procesului, Ed Sheeran a stat de vorba cu cativa dintre reclamanti,inclusiv cu fata lui Ed Townsend.

Piesa Thinking Out Loud a fost saptamani la rand in topurile din toata lumea. Reclamantii au declarat, in timpul procesului, ca Sheeran a obtinut sume colosale pentru o piesa ale carei elemente de baza sunt luate din cantecul lui Marvin Gaye.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *