Ciolacu spune că s-ar putea menține actuala coaliție PSD-PNL

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la Zalău, că social-democraţii sunt dispuşi să facă parte dintr-o coaliţie de guvernare şi după alegerile din 2024, dacă românii „vor considera că aceasta este calea”.

„Ne-am asumat această coaliţie. Mergem până în 2024. Dacă românii, fiindcă ei sunt suverani, vor considera că aceasta este calea, ne vom asuma din nou o astfel de coaliţie largă. Repet, s-a dus perioada în care România îşi permitea să piardă timp”, a subliniat preşedintele social-democraţilor.

Acesta a adăugat faptul că îşi doreşte ca oamenii politici, indiferent de partidul din care fac parte, să „vorbească” aceeaşi limbă, pentru ca România să fie respectată la nivel european.

„Eu nu vreau să fiu reprezentantul unei ţări care este batjocorită de liderii altei ţări membre, ca şi mine, în Uniunea Europeană. Eu vreau să fiu respectat la fel ca orice cetăţean european şi ca orice stat european, dar pentru acest lucru, noi toţi oamenii politici, indiferent de culoarea politică, trebuie să vorbim aceeaşi limbă”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Vezi si:  Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor cere verificari in cazul produselor Fanta Portocale, Fanta Portocale Zero Zahar si Fanta Lamâie

PSD i-a solicitat, vineri, conducerii USR să aplice principiile de integritate şi anticorupţie asupra propriilor reprezentanţi din Primăria Sectorului 1, „la fel cum obişnuia să le înfiereze în cazul altor demnitari”.

„După ce au solicitat cu înfocare revocarea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP) pentru că a angajat în instituţie o rudă de gradul 2, cei din conducerea USR nu mai pot continua să-i protejeze politic pe colegii lor de partid din administraţia Sectorului 1, acuzaţi de fapte penale similare sau chiar mai grave. Este incalificabil că USR se face că nu vede cazul directorul Administraţiei Domeniului Public Sector 1, Sorina Oancea, care, exact ca preşedintele AEP, şi-a angajat o rudă de gradul 2, respectiv cumnatul, la şefia Biroului Parcări aflat în subordinea sa”, se arată într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *