Buldozerele iau locul echipelor de salvatori

La 14 zile de la seismul devastator care a lovit zona de granita Turcia-Siria, autoritatile turce au anuntat sistarea operatiunilor de cautare a supravietuitorilor.

Echipele de salvatori vor ramane in teren doar in provinciile Kahramanmaras si Hatay, cele mai afectate de miscarea telurica. Salvatorii vor continua sa actioneze in jurul a 40 de cladiri. In ultimele 24 de ore, nu a mai fost gasit niciun supravietuitor sub cladirile daramate de cutremurul de 7,8 pe Richter. Ultimii oameni scosi in viata de sub cladirile daramate au fost un barbat si o femeie, sot si sotie, sambata, la 296 de ore de la seism.

In cutremur si-au pierdut viata peste 46.000 de oameni, cei mai multi in Turcia, peste 40.000. Bilantul va mai creste, pe masura ce vor fi degajate mormanele de moloz.

Erdogan promite reconstructie rapida

Presedintele Recep Erdogan promite ca va reconstrui rapid orasele distruse de seismul ucigas. In iunie, ar trebui sa aiba loc alegeri prezidentiale. Erdogan, “Sultanul” cum e numit de presa occidentala, nu statea grozav in sondajele anterioare seismului, iar acum popularitatea lui a continuat sa scada, din cauza intarzierilor mari in trimiterea echipelor de salvatori, imediat dupa cutremur. Oamenii spun ca daca echipele si utilajele ar fi ajuns mai devreme, poate numarul supravietuitorilor ar fi fost mai mare. Si multi sinistrati sunt nemultumiti. Oamenii au ramas nopti intregi, in frig, sub cerul liber, in localitatile rurale. Erdogan a declarat stare de urgenta, imediat dupa cutremur, timp de 3 luni, insa e posibil ca aceasta sa fie prelungita si astfel presedintele sa poata amana alegerile, daca se simte nesigur pe victorie.

Vezi si:  Prima aparitie a lui Vladimir Putin dupa rebeliunea mercenarilor

Romania a trimis echipe de cautare-salvare, personal specializat si echipe canine. Salvatorii romani au revenit in tara.

MB

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *