Unii concediaza, altii angajeaza

Concernul francez Thales, printre cele mai mari nume din industria apararii, a anuntat ca va angaja 12.000 de persoane, intrucat are comenzi mari in acest an. Industria de aparare, atat europeana, cat si americana, a devenit extrem de infloritoare dupa izbucnirea razboiului din Ucraina.

Intr-un interviu pentru Le Journal du Dimanche, Patrice Caine, CEO al grupului Thales, a anuntat ca vor fi angajati 12.000 de oameni in acest an, intrucat exista o cerere mare a produselor sale. Toate sectoarele grupului – aparare si securitate, aeronautica si spatiu, securitate digitala si a identitatii – sunt in expansiune, a precizat Caine. In prezent, Thales are 80.000 de angajati, jumatate dintre ei in Franta. In acest an, se vor adauga inca 12.000 de oameni.

„Compania reflecta cerintele pietelor, si vedem cresteri dinamice si cereri in toate domeniile noastre de activitate” – a explicat Caine, in interviul pentru publicatia franceza. Caine s-a intalnit recent cu ministrul apararii din Ucraina. Dupa aceasta intalnire s-a anuntat ca Thales va livra ucrainenilor, in luna mai, sisteme radar de aparare antiaeriana.

Vezi si:  ANCOM a revizuit legea privind serviciile de comunicații

Thales este cel mai mare furnizor european de electronice militare. De la inceputul invaziei rusesti in Ucraina, actiunile Thales au crescut cu aproape 60 la suta, ajungand la un nivel record si depasindu-si concurentii.

Presedintele Frantei,  Emmanuel Macron, a anuntat ca in urmatorii ani cheltuielile militare vor creste cu mai mult de 30 la suta, bugetul ajungand in 2024-2030 la 413 miliarde euro, de la 295 de miliarde euro in intervalul 2019-2025.

Marile companii din domeniul apararii, atat din Europa, cat si din SUA, au inregistrat profituri uriase in cele 12 luni de razboi din Ucraina si isi extind numarul de angajati. Asta in timp ce in alte domenii se fac concedieri. E vorba in special de firmele IT si de platformele de socializare.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *