Ucraina contrataca

O drona ucraineana, plina cu explozibil, a lovit un petrolier rusesc in apropierea podului care leaga Rusia de Crimeea. Este cel de al doilea asemenea atac in numai 24 de ore.

Nu a fost nimeni ranit, insa podul a fost inchis si traficul fluvial a fost suspendat cateva ore – au anuntat oficiali locali rusi. Crimeea a fost ocupata de Rusia in 2014.

Surse din serviciile de informatii ucrainene, citate de Reuters, au explicat ca drona, cu 450 de kilograme de explozibil, a lovit o nava ruseasca plina de combustibil, destinat ambarcatiunilor militare rusesti aflate in apele teritoriale ale Ucrainei.

“Petrolierul era incarcat cu combustibil pana la refuz, asa ca ‘artificiile’ s-au vazut de la distanta” – au declarat oficiali din serviciile de spionaj ale Ucrainei.

Petrolierul transporta petrol destinat trupelor rusesti din Siria.

Kievul afirma ca distrugerea infrastructurii militare rusesti, pe teritoriul Rusiei sau in afara lui, este cruciala pentru bunul mers al contraofensivei. Ministerul Apararii de la Moscova a explicat ca vasul a fost foarte putin avariat si ca petrolul nu s-a scurs in mare.

Vezi si:  Putin arata spre Ucraina, dupa atentantul barbar de la mall-ul de la periferia Moscovei

Cu 24 de ore inainte, o alta drona a avariat o nava de razboi la baza navala militara Novorossiysk. De asemenea, guvernul de la Kiev a avertizat ca porturile rusesti de la Marea Neagra – Anapa, Novorossiysk, Gelendzhik, Tuapse, Sochi si Taman – sunt considerate zone de razboi.

Moscova a bombardat porturi ucrainene, dupa ce s-a retras in acordul privind exportul cerealelor ucrainene.

Drona americana in Marea Neagra ?

Rusia anunta ca a ridicat de la sol un avion de vanatoare Suhoi SU-30 pentru a intercepta deasupra Marii Negre o drona de recunoastere americana MQ-9A Reaper. Moscova sustine ca drona se apropia de frontierele rusesti si care, in cele din urma s-a indepartat.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *