Totul despre dietele bogate in proteine

Dietele bogate in proteine si sarace in carbohidrati sunt tot mai populare mai ales randul amatorilor de mese care abunda in carnuri.

Asociatia Cardiologilor americani nu recomanda dietele bogate in proteine, argumentand ca un consum ridicat de carnuri si lactate grase creste riscul de colesterol cu valori mari si atacuri de cord. Daca mancam numai mese bogate in proteine, fara fructe si legume, privam organismul de fibre si de nutrienti esentiali. Niciun regim alimentar extrem nu e benefic; dietele cele mai bune, chiar daca se bazeaza mult pe consum ridicat de proteine, includ carbohidrati. Portiile enorme de carnuri grase nu fac parte dintr-o dieta sanatoasa.

Daca optati pentru dieta bogata in proteine, mancati friptura de vita, din carne macra. Aceasta are un continut redus de grasimi. Carnea alba de pasare are mai putina grasime decat carnea rosie si e o optiune mai sanatoasa. Daca vreti sa eliminati cu totul grasimea, indepartati pielea fripturii de pasare. In general, carnea de pasare e o sursa excelenta de proteine pentru cei care aleg sa tina o dieta bazata pe ingurgitarea cat mai multor proteine.

Vezi si:  Gustare de post cu pana la 50 E-uri ! Fii informat in Postul Pastelui !

Nu se exclude nici carnea de porc, dar sa fie macra. In privinta carnii de peste, specialistii sunt in unanimitate de acord ca e o sursa excelenta de proteine cu continut scazut de grasime. Tonul si somonul au o carne grasa, dar aceasta contine grasimea „buna”, adica acizi grasi Omega-3. Consumul de acizi Omega-3 reduce riscul de atac de cord, cancer si artrita.

Un ou pe zi nu ridica probleme in privinta colesterolului. Daca vreti cu orice pret sa evitati riscul cresterii colesterolului, puteti consuma doar albusul.

Alimentele pe baza de soia sunt si ele o sursa buna de proteine. 25 de grame de proteina din soia, pe zi, inseamna reducerea nivelului colesterolului.

Exista unele riscuri asociate cu dietele excesiv de bogate in proteine. Multi medici sunt de parere ca acest tip de dieta, cu multe grasimi, dar fara fibre, duce la un risc crescut de afectiuni cardiologice si vascular-cerebrale.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *