Primaria deschide un centru de colectare a deseurilor voluminoase

Primarul General Nicusor Dan a anuntat ca Bucurestiul va avea un centru integrat de colectare a deseurilor, prin aport voluntar.
In calitate de presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Municipale in Municipiul Bucuresti – ADIGIDMB – primarul general, Nicusor Dan, a semnat cu Ministerul Mediului, contractul de finantare pentru infiintarea si dotarea Centrului integrat de colectare prin aport voluntar Bucuresti-Nord si regiunea afiliata Ilfov. Centrul se afla pe strada Rudeni – Chitila 22-28.
„Un asemenea centru constituie o solutie de management eficient pentru toate tipurile de deseuri. La acest centru de colectare, care va fi infiintat pe strada Rudeni – Chitila 22-28, vor putea fi aduse de catre persoanele din Bucuresti si din judetul Ilfov deseuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deseuri de echipamente electrice si electronice, deseuri din constructii si demolari, obiecte sanitare, ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanti, tuburi de spray, materiale textile, materiale plastice precum si deseuri reciclabile – hartie, carton, PET-uri” – a precizat primarul general, Nicusor Dan.
Deseurile se vor primi gratuit, in limita unor cantitati rezonabile, ce vor fi stabilite ulterior, printr-un regulament.
Proiectul va fi finalizat pana la finalul anului 2024 si este finantat prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Valoarea finantarii nerambursabile este de 27.450.810 de lei, echivalentul a 5.580.000 de euro, fara TVA.

Vezi si:  Bulgaria – recomandari privind tranzitarea frontierelor bulgare

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *