Paul Lambrino, care isi spune Paul de Romania, in fata instantei franceze

Paul Lambrino, cunoscut sub numele de Paul de Romania, in varsta de 75 de ani, este vizat de un mandat european de arestare. In Romania, el a fost condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare pentru trafic de influenta si complicitate. El se afla in prezent in Franta, dar s-ar putea sa nu mai fie pentru mult timp.

Potrivit publicatiei La Voix du Nord, Maine, Curtea de Apel din Paris urmeaza sa se pronunte asupra trimiterii la Bucuresti a acestui membru al fostei familii regale romanesti. Paul Lambrino sustine ca dosarul sau de restituire ilegala de bunuri e, de fapt, o inscenare politica.

Paul Lambrino, care isi spune printul Paul de Romania, face obiectul unui mandat european de arestare emis la 18 decembrie 2020, a doua zi dupa ce a fost condamnat in apel de Inalta Curte de Casatie a Romaniei la trei ani si patru luni de inchisoare pentru trafic de influenta si complicitate. El a fost acuzat ca, intre 2006 si 2013, a colaborat cu o banda de escroci pentru a recupera proprietati pe care le-a revendicat ca mostenitor.

Vezi si:  Idei de stanga in lux capitalist - Forumul de la Davos

18 persoane au fost condamnate in acest dosar. Prejudiciul adus statului roman a fost estimat la 145 de milioane de euro.

Cine este Paul de Romania?

Descendentul unuia dintre ultimii regi ai Romaniei a refuzat sa fie predat autoritatilor romane in cadrul unei audieri la 4 octombrie, la camera de extradare a Curtii de Apel din Paris. „Nu am facut nimic ilegal sau gresit si am incredere in Franta, sunt convins ca ma va scapa de acest cosmar”, a declarat Paul Lambrino, in varsta de 75 de ani.

Tatal sau, Carol Mircea Grigore, nascut in 1920, a fost considerat fiul nelegitim al lui Carol al II-lea, rege al Romaniei din 1930 pana la abdicarea sa in 1940 in favoarea fiului sau, Mihai I. In 1947, familia regala a fost expulzata din Romania de catre comunisti, iar proprietatile sale au fost confiscate. Carol Mircea Grigore a obtinut ulterior recunoasterea filiatiei sale cu Carol al II-lea in Portugalia.

Paul de Romania, care e cetatean francez, britanic si roman, s-a intors sa traiasca in Romania in anii 1990. El nu a fost niciodata recunoscut ca membru al familiei regale de catre unchiul sau Mihai, ultimul rege al Romaniei, care a murit in 2017.

Vezi si:  Franta dezminte ca s-ar pregati sa trimita trupe in Ucraina

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *