Cel mai mare atac rusesc asupra capitalei ucrainene, Kiev

Cel putin 74 de drone rusesti au fost lansate asupra orasului Kiev, capitala Ucrainei. Cel putin cinci oameni au fost raniti.

Autoritatile de la Kiev au anuntat ca 66 din cele 74 de drone au fost doborate in zona Kievului. Alarma antiaeriana a rasunat in capitala ucrainei nu mai putin de sase ore, in zorii zilei. Oamenii au fost treziti din somn de bubuiturile exploziilor si de sirenele antiaeriene. Intr-o postare pe canalul Telegram, primarul Kievului, boxerul Vitali Kliciko, a precizat ca printre cei 5 raniti este si un copil de 11 ani.

Fragmentele de drona cazute in oras au provocat pagube materiale insemnate. A fost atinsa inclusiv o gradinita, iar cladirea a luat foc.

Presedintele Volodimir Zelenski a subliniat faptul ca atacul a avut loc chiar in ziua in care ucrainenii comemoreaza foametea provocata de Stalin in 1932-1933, Holodomor, cea mai mare tragedie nationala din istoria Ucrainei. Au murit atunci, de foame, cateva milioane de oameni.

Intensificarea atacurilor rusesti

De cateva saptamani, Rusia si-a intensificat atacurile asupra Ucrainei. Tinta este sistemul energetic al tarii. In prag de iarna, rusii vor sa-i lase pe ucraineni sa sufere de frig si sa-i lase in intuneric. De altfel, dupa atacul de azi-noapte, cel putin 200 de cladiri din capitala, inclusiv din cartierele de locuinte, au ramas fara electricitate.

Vezi si:  Papa Francisc negociaza pacea intre Rusia si Ucraina

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *