Pactul pentru lectura : ofensiva impotriva analfabetismului functional

Asociatia Editorilor din Romania anunta dezbateri si evenimente pentru 2023, pentru a schimba situatia dramatica in care se afla cultura scrisa din Romania. Pactul pentru lectură va fi lansat pe 15 februarie 2023.

Conform statisticilor, Romania se situeaza pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste consumul de carte. Asociația Editorilor din Romania  – AER –  trage un nou semnal de alarma si demareaza un program sustinut de dezbateri, dialoguri, conferinte de presa. Va fi lansat Pactul pentru lectura, la care sunt chemati sa adere personalitati ale lumii culturale contemporane, decidenti politici si administrativi, scriitori si cititori, asadar toti cei interesasi de imbunatatirea acestei realitati dureroase.

Cititul este o activitate terapeutica si intelectuala prin care omul isi cultiva reflexele necesare pentru a relationa in mod util cu cei din jurul sau, dar si pentru a se orienta in cultura lumii. Studii ample au aratat ca satisfactia economica a indivizilor este mai ridicata in randul celor care au crescut cu o biblioteca in casa, dobandind astfel reflexul de a citi.

Vezi si:  A murit din cauza unei caricaturi cu Lukașenko

Asociatia Editorilor din Romania propune pentru 2023 un calendar sustinut de dezbateri pe teme actuale, precum si evenimente expozitionale de anvergura dedicate cartii, in mai multe orase din tara, si in Chișinău, capitala Republicii Moldova.

Primul eveniment va avea loc pe 15 februarie, data declarata prin lege Ziua Lecturii, cand AER va lansa Pactul pentru Lectura.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *