Coruptie in Ucraina: alimente cumparate la suprapret de ministerul apararii

Presa din Ucraina a scris ca ministerul Apararii a cumparat alimente pentru soldati, pentru anul 2023, la preturi de 2-3 ori mai mari decat cele practicate pe piata. Agentia France Presse : “Ucraina, o tara in care delapidarea de fonduri ramane o practica obisnuita”.

Ministerul Apararii de la Kiev neaga ca ar fi semnat contracte la suprapret pentru produsele alimentare de baza destinate militarilor ucrainean si respinge toate acuzatiile de coruptie. Presa din Ucraina a relatat ca acest contract, valabil pentru 2023, este in valoare de 13 miliarde de grivne, echivalentul a 350 de milioane de dolari.

Ministerul Apararii, condus de Oleksii Reznikov (foto), califica informatiile drept falsuri, diseminate cu intentia de a manipula in mod deliberat, pentru a aduce atingere intereselor apararii in timpul unei perioade speciale. Reznikov a demarat o ancheta si un audit intern, pentru a face lumina in privinta procedurilor si circumstantelor achizitionarii de produse alimentare pentru cadrele militare.

Cate un caz de coruptie pe zi

Intr-un alt scandal, de acum doua zile, Biroul National Anticorupţie  – NABU – al Ucrainei l-a arestat pentru luare de mita pe ministrul adjunct pentru dezvoltarea municipalitatilor, teritoriilor si infrastructurii din Ucraina, Vasil Losinskii. Acesta a primit 400.000 de dolari pentru a facilita incheierea contractelor de achizitie de echipamente si generatoare la suprapret. Ucraina se confrunta cu o penurie de energie, dupa ce bombardamentele rusesti au distrus mai multe obiective energetice.

Vezi si:  Alte șase documente secrete, descoperite în reședința lui Joe Biden

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *